آویشن برای شما دوست عزیز خوب نیست

مضرات آویشن برای افرادی که ناراحتی قلبی دارند، بانوان باردار و شیرده، کسانی که فشار خون بالا دارند مضر است

  • ایکونتیم تولید محتوای دیجی عطار
  • ایکون1399/5/6
آویشن برای شما دوست عزیز خوب نیست | دیجی عطار
مشاهده لیست عناوین :
  • مضرات آویشن
  • چه کسانی نباید از آویشن استفاده کنند؟
  • موارد منع مصرف آویشن
  • مضرات آویشن برای کبد
  • مقدار مصرف روزانه آویشن
  • عوارض دمنوش آویشن

خواص آویشن بر کسی پوشیده نیست و می‌دانیم که فواید بسیاری در گیاه آویشن وجود داشته و به عنوان یک درمانگر بسیار قوی در حوزه‌های مختلف شناخته می‌شود.

اما در این میان نباید از مضرات آویشن نیز غافل شد. آیا می‌دانید که چه کسانی نباید از آویشن استفاده کنند؟ اگر طبع‌هایی که با آویشن ناسازگار است را بشناسیم، به شکلی موثر از وارد آمدن مضرات آن برای این افراد، جلوگیری به عمل خواهیم آورد.

به علاوه با شناخت موارد منع مصرف آویشن و عوارض منفی آن، می‌توان گیاهان جایگزین یا درمان‌های جایگزین برای آن پیدا کرد. در ادامه با دیجی عطار همراه باشید تا به این موضوع با دقت نظر بیشتری بپردازیم.

آویشن دارای خواص بسیاری بوده و از جمله خواص آن می‌توان به رفع سرفه، درمان سرماخوردگی، مشکلات تنفسی، تقویت مو و پوست و غیره اشاره داشت.

مضرات آویشن

آویشن به طور کلی از کم عارضه‌ترین گیاهان دارویی و طبی به شمار می‌آید، اما با این همه در برخی افراد و شرایط، می‌توانیم مضرات آویشن را به شرح زیر اعلام کنیم:

·      افزایش خونریزی پس از اعمال جراحی

·      حساسیت و آلرژی

·      تحریک غشاء مخاطی

·      افزایش فشار خون

·      سقط جنین

·      مشکل در انعقاد خون

·      اختلالات هورمونی

·      تحریک غده تیروئید

·      تحریکات پوستی

·      خطر ایست قلبی (مصرف روغن آویشن)

لازم به توضیح است که مضرات آویشن غالبا در صورت استفاده زیاد و افراطی خود را نشان داده و یا در گروه‌های حساس و پرخطر دیده می‌شود.همچنین مصرف بی رویه آویشن(هر نوع) باعث تپش قلب،حجیم شدن زبان ،تحریک مخاط،از بین رفتن بافت چربی و امکان خشکی و کوری چشم به همراه دارد.

مضرات آویشن از جمله حساسیت زایی، اختلالات هورمونی، عدم انعقاد خون، افزایش فشار خون و غیره هستند.

 مضرات آویشن از جمله حساسیت زایی، اختلالات هورمونی، عدم انعقاد خون، افزایش فشار خون و غیره هستند.

چه کسانی نباید از آویشن استفاده کنند؟

اما باید دید این مضرات آویشن در چه افرادی نمود پیدا کرده و چه کسانی نباید از آویشن استفاده کنند؟

بانوان باردار و شیرده

این موضوع به تشخیص قطعی و دقیق نرسیده، اما طب گیاهی توصیه می‌کند که بانوان باردار یا شیرده، از مصرف بی‌رویه آویشن پرهیز کنند. خاصیت آلرژی‌زایی این گیاه، باعث می‌شود که مصرف آن در دوران بارداری و به ویژه شیردهی را کمی پرریسک بدانیم.

افرادی که قرار است تحت عمل جراحی قرار بگیرند

همان طور که گفتیم مصرف آویشن می‌تواند به افزایش خونریزی منجر شده و از لخته شدن خون به موقع و در روال صحیح، جلوگیری کند. البته این بدان معنا نیست که با مصرف کمی آویشن، لخته شدن خون، انجام نخواهد شد؛ بلکه آویشن می‌تواند در آن اختلال ایجاد کند. بنابراین افرادی که قرار است تحت عمل جراحی قرار بگیرند، طبق احتیاط پیش از عمل و پس از آن (دو هفته در بهترین حالت)، از مصرف آویشن پرهیز نمایند.

افراد با طبع آلرژیک

چه کسانی نباید از آویشن استفاده کنند؟ یک پاسخ قطعی، افراد آلرژیک هستند. آویشن در افرادی که طبعی آلرژیک دارند، می‌تواند آلرژی‌زا باشد. این افراد با مصرف آویشن، ممکن است حساسیت‌های تنفسی یا پوستی از خود نشان دهند. (به ویژه ثابت شده است که افراد با داشتن حساسیت به پونه کوهی، حساسیت زیادی به آویشن نیز خواهند داشت.)

افرادی که داروهای ضدتیروئیدی استفاده می‌کنند

آویشن برای افرادی که داروهای ضدتیروئیدی استفاده می‌کنند، گیاهی مضر به شمار می‌رود و باعث تحریک بیشتر تیروئید خواهد شد.

افرادی که دارای فشار خون بالا هستند

افرادی که از بیماری فشار خون بالا رنج برده و داروی کاهنده فشار خون استفاده می‌کنند، بهتر است آویشن را در پرهیزهای خود قرار دهند. آویشن در مقادیر زیاد، باعث افزایش فشار خون شده و برای این گروه از افراد مضر خواهد بود.

چه کسانی نباید از آویشن استفاده کنند؟ این افراد از جمله بیماران فشار خون، بانوان باردار، افراد با مشکلات تیروئید و غیره هستند.

طبع‌هایی که با آویشن ناسازگار است

طبع‌هایی که با آویشن ناسازگار است شامل افراد با طبع آلرژیک می‌شود. به علاوه از جمله طبع‌هایی که با آویشن ناسازگار است باید به طبع گرم اشاره کرد. گیاه آویشن، طبع گرم داشته و از این جهت برای آن عده از افرادی که خود طبعی گرم دارند، آن قدرها مناسب نیست.

البته با وجودی که افراد با طبع گرم در شمار طبع‌هایی که با آویشن ناسازگار است ، قرار می‌گیرند؛ اما با این همه مصرف کم و جزئی آویشن در غذا، نمی‌تواند برای این افراد، آن قدرها مشکل ساز باشد.

مضرات آویشن برای زنان باردار

مضرات آویشن برای زنان باردار به خاصیت آن در تحریک رحم مربوط شده و احتمال سقط جنین را همراه خواهد داشت. به ویژه مضرات آویشن برای زنان باردار در سه ماهه نخست بارداری بسیار بیشتر بوده و به محض آن که از بارداری خود مطلع شده و یا تصمیم به آن گرفتید، بهتر است که مصرف آویشن را کنار بگذارید.

اگر در دوران بارداری خود به سر برده و پیش از این از آویشن استفاده کرده‌اید، جای نگرانی نیست و تنها از این پس، رعایت داشته باشید.

مقادیر کم آویشن در غذای شما، آن قدرها نگران کننده نیست و ذهن خود را مشغول آن نسازید. مضرات آویشن برای زنان باردار در مقادیر زیاد بوده و با این همه برای نبود کمترین ریسکی، توصیه می‌کنیم که در این مدت از آن پرهیز نمایید.

مضرات آویشن برای زنان باردار مربوط به ریسک سقط جنین شده و به ویژه باید مصرف آویشن در سه ماهه اول و سوم بارداری متوقف گردد.

مضرات آویشن برای زنان باردار مربوط به ریسک سقط جنین شده و به ویژه باید مصرف آویشن در سه ماهه اول و سوم بارداری متوقف گردد.

موارد منع مصرف آویشن

وجود تیمول و کارواکرول در آویشن، از عواملی هستند که باعث می‌شوند گروه‌هایی در زمره موارد منع مصرف آویشن قرار بگیرند. این مواد عوارضی چون سردرد و سرگیجه، حالت تهوع و استفراغ، پریشانی، کاهش ضربان قلب و ... را در افراد با حساسیت نسبت به آن، به وجود خواهد آورد.

موارد منع مصرف آویشن را باید در گروه‌های زیر خلاصه کنیم:

·      بانویی که دوران بارداری خود را سپری می‌کند

·      مادر که در دوران شیردهی قرار دارد

·      کودکان زیر 10 سال

·      افرادی که مشکلات قلبی دارند

·      اشخاصی که از فشار خون بالا رنج می‌برند

·      افرادی که طبع آلرژیک دارند

·      افرادی که دارای مشکلات تیروئید هستند

·      افرادی که مشکل انعقاد خون دارند

·      افراد که داروهای رقیق کننده خون مصرف می‌کنند

·      بانوانی که قرص یا آمپول پیشگیری از بارداری مصرف می‌کنند

·      افرادی که داروهای هورمونی مصرف می‌کنند

موارد منع مصرف آویشن را باید شامل مواردی چون مشکلات تیروئیدی، هورمونی، فشار خون، آلرژی، بارداری و غیره بدانیم.

مضرات آویشن برای کبد

مضرات آویشن برای کبد هنوز به طور قطعی ثابت نشده است، اما افرادی که مشکل کبدی داشته و در حال درمان و مصرف داروهای مرتبط با کبد هستند، بهتر است که از مصرف آویشن خودداری ورزند.

مضرات آویشن برای کبد در افرادی که به بیماری‌های زمینه‌ای دیگر نیز مبتلا هستند، بیشتر خواهد بود و از این جهت، باید احتیاط صورت بگیرد.

مضرات آویشن برای کبد به صورت حتمی مشخص نشده، اما در افرادی که بیماری کبدی دارند، باید با احتیاط مصرف شود.

مضرات آویشن برای کبد به صورت حتمی مشخص نشده، اما در افرادی که بیماری کبدی دارند، باید با احتیاط مصرف شود.

مقدار مصرف روزانه آویشن

به طور کلی دستورالعمل مقدار مصرف روزانه آویشن بر این اساس استوار است که در استفاده از این گیاه، زیاده‌روی صورت نگیرد.

مقدار مصرف روزانه آویشن برای افراد سالم و معمولی

مقدار مصرف روزانه آویشن برای افراد سالم و معمولی، معادل 3 تا 18 گرم پودر آویشن است که می‌تواند به هر شکلی مصرف شود. دقت داشته باشید که این مقدار باید در طول روز تقسیم شده و به یک باره استفاده نگردد.

مقدار مصرف روزانه آویشن برای نوزادان زیر یک سال

در صورتی که مایل به استفاده از آویشن در غذای نوزاد باشید، هر روز تنها بین 0.5 تا 1 گرم مصرف آویشن ممکن خواهد بود.

عوارض دمنوش آویشن

عوارض دمنوش آویشن برای آن دسته از افرادی که دارای مشکلات معده یا به طور کلی مشکلات گوارشی هستند، بروز پیدا خواهد کرد. این افراد با نوشیدن چای یا دمنوش گیاه آویشن، مشکلات گوارشی به مراتب بالاتری را تجربه خواهند کرد.

به ویژه دردهای معده در افرادی که زخم معده دارند، از عوارض دمنوش آویشن خواهد بود. همچنین آن دسته از افرادی که بیماری‌های قلبی دارند، باید از نوشیدن دمنوش آویشن پرهیز نمایند. عوارض دمنوش آویشن در این گروه نیز پررنگ خواهد بود.

اگر شما هیچ یک از مشکلات فوق را نداشته و با این همه پس از مصرف دمنوش آویشن، با علائمی چون تنگی نفس، تحریکات پوستی، تورم مفاصل، دردهای شکمی، درد قفسه سینه و یا افت فشار روبرو شدید، حتما فورا مراجعه به پزشک داشته باشید.

به علاوه پزشکان طب گیاهی توصیه می‌کنند که افراد با مشکلات تیروئیدی و آن عده‌ای که داروهای ضدتیروئید مصرف می‌کنند، از نوشیدن دمنوش آویشن، پرهیز داشته باشند. این دمنوش، موجب می‌گردد تا هورمون قوه هیپوفیز، دچار اختلال ترشح شده و این موضوع وضعیت تیروئید را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

 از عوارض دمنوش آویشن باید به تحریکات پوستی، دردهای شکمی، اختلالات تیروئید و غیره اشاره کرد.

از عوارض دمنوش آویشن باید به تحریکات پوستی، دردهای شکمی، اختلالات تیروئید و غیره اشاره کرد.

کلام آخر

همان طور که مشاهده کردید گیاه آویشن در عین داشتن خواص بسیار، می‌تواند در برخی مواقع با مضراتی نیز همراه باشد. در کل باید این گیاه را از امن‌ترین گیاهان دارویی بدانیم، اما با این وجود لازم است که گروه‌های خاص نامبرده در بالا، در مصرف آن احتیاط ورزند.

شما تا به حال چه عوارضی از آویشن را تجربه کرده‌اید؟ تجربیات خود را با دیگر کاربران ما به اشتراک بگذارید.

پودر-آویشن
پودر آویشن
45,00045,000تومان
اضافه
سوالات یا پیشنهادات
آویشن برای شما دوست عزیز خوب نیست | دیجی عطار
آویشن و ۱۰ خواص اعجاب انگیز آن + نسخه و طریقه مصرف
آویشن برای شما دوست عزیز خوب نیست | دیجی عطار
زنجبیل: ۲۳ خواص عالی آن برای سلامتی و لاغری + نسخه و دستور مصرف
آویشن برای شما دوست عزیز خوب نیست | دیجی عطار
قرص عسل یا ژل رویال : خرید، طریق مصرف + معایب و مزایا
آویشن برای شما دوست عزیز خوب نیست | دیجی عطار
خواص اکالیپتوس و مشتقات آن در بارداری
آویشن برای شما دوست عزیز خوب نیست | دیجی عطار
زنجبیل برای زخم معده مضر است یا مفید است؟