نعناع: 35 خواص دارویی و درمانی نعناع، عوارض + نسخه

خواص نعناع

  • ایکونتیم تولید محتوای دیجی عطار
  • ایکون1399/9/27
نعناع: 35 خواص دارویی و درمانی نعناع، عوارض + نسخه
مشاهده لیست عناوین :
  • نعناع
  • انواع نعناع
  • خواص دارویی نعناع
  • خواص درمانی نعناع
  • مهمترین خواص نعناع
  • مضرات نعناع
  • طریقه مصرف نعناع

نعناعیکی از گیاهانی است که برگ تازه آن در دهان احساس خنکی ایجاد کرده و با جویدن آن، نفس تازه می‌شود. خمیر دندان، دهان شویه، آدامس و خوشبوکننده‌های دهان؛ همگی معمولا با نعناع طعم‌دار می‌شوند. علاوه بر این که از این گیاه برای تازه کردن عطر نفس استفاده می‌شود، در غذاها و نوشیدنی‌ها نیز به عنوان یک افزودنی، کاربرد زیادی دارد. همین طور از آن در فرمولاسیون عطرها، طعم تازه بستنی در ترکیب با شکلات، کوکتل و ... نیز استفاده می‌گردد. خواص دارویی نعناع در کنار خواص درمانی آن و نیز فوایدی که برای پوست دارد، باعث شده که این گیاه در زمره برترین و مهم‌ترین گیاهان دارویی درمانی قرار بگیرد. موضوع خوشحال کننده این است که انواع فرآورده‌های این گیاه از جمله عصاره، دمنوش، چای، عرق، پودر، برگ تازه، برگ خشک شده و ... وجود داشته و قابل تهیه هستند.

انواع مختلفی از گیاه نعناع وجود دارد و بیشتر آن‌ها در تیره Mentha قرار می‌گیرند. به دلیل پخش و تکثیر سریع این گیاه، معمولا کمتر باغداران را می‌بینیم که مستقیم نعناع را در زمین باغداری و کشاورزی خود بکارند، زیرا در این صورت گیاه نعناع به شکل مهاجم ظاهر شده و مایل است تا تمام مساحت باغ یا زمین زراعی را تصاحب کرده و به خود اختصاص دهد. نعناع به نوعی در تمام قاره‌ها بومی بوده و در همه جا به جز قطب جنوب رشد می‌کند.

تصویر: نعناع از گیاهان بسیار مفید بوده و خواص درمانی شگفت انگیزی را با خود همراه دارد.

نعناع

نعناع یکی از گیاهان دارویی بوده که دارای خواص بیشماری است و می‌‌توان از آن در درمان و پیشگیری از بیماری‌ها بهره کامل برد. این گیاه به شکل اسانس، روغن، عصاره، برگ تازه، پودر خشک شده، عرق، دمنوش و چای مورد استفاده قرار می‌‌گیرد.

انواع نعناع

انواع نعناع شامل موارد مختلف و بسیار متنوعی می‌شود. از جمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

·        نعناع موزی: این نوع نعناع رنگ سبز مایل به قرمز تیره دارد. بهترین مکان برای رشد و نمو نعناع موزی، گلدان است و کمتر دیده شده که این گیاه را به صورت مستقیم در زمینه زراعی بکارند.

·        نعناع مراکشی: نعناع مراکشی از بهترین انواع نعناع به شمار می‌آید که عطر و بویی بسیار مطبوع داشته و اغلب از آن در تهیه چای و دمنوش های ترکیبی استفاده می‌شود.

·        نعناع مصری: نعناع مصری دارای ساقه‌های بسیار قوی و محکم نسبت به نعناع معمولی که آن را می شناسیم بوده و رنگ برگ‌های آن نیز به خاکستری کشیده است. نعناع مصری در واقع در شمار نعناع‌های وحشی قرار دارد و در انتخاب آن‌ها باید دقت صورت بگیرد، زیرا برخی شاخه‌های این گیاه به جای عطر دلپذیر، بویی ناخوشایند دارند.

·        نعناع بیابانی: نعناع بیابانی همان نوعی از نعناع است که در مواجه با آن، دلزده خواهیم شد. این نوع نعناع، نه تنها عطر و بوی خوبی ندارد، بلکه بوی آن تا حدودی نیز ناخوشایند است. از این روی از نعناع بیابانی در مصارف دارویی و نیز تهیه روغن نعناع استفاده می‌گردد.

·        نعناع پرتقالی: این نوع نعناع رنگ سبز روشنی داشته و بهترین زمان برای برداشت آن شهریور ماه است.

·        نعناع اسطوخودوس: رنگ نعناع اسطوخودوس به قرمز شباهت دارد و طعم و بویی عالی از آن احساس می‌شود. به واقع اگر می‌خواهید یک دمنوش عالی نعناع تهیه کنید، نعناع اسطوخودوس درست همان چیزی است که به آن نیاز خواهید داشت.

·        نعناع تند پیچ خورده: نعناع تند پیچ خورده برگ‌های بزرگی دارد و ساقه‌های آن نیز قوی و محکم هستند. این نعناع عطر تندی داشته و به عنوان افزودنی در نوشیدنی‌ها و دمنوش‌ها کاربرد دارد.

·        نعناع تند کنتاکی: نعناع تند کنتاکی نیز کاشت گلدانی دارد، درست مانند تمام نعناع‌ها! برگ‌های آن قلبی شکل به نظر رسیده و ضخیم و بزرگ هستند. از این نوع نعناع می‌توان در تهیه نوشیدنی‌ها، دمنوش، سس، ژله و ... استفاده کرد.

·        نعناع کورسیکان: نعناع کورسیکان، طعمی تند و قوی دارد. از این نوع نعناع کمتر در مواد خوراکی استفاده می‌شود، اما مصارف دارویی و زیبایی آن قابل توجه هستند.

·        نعناع هابک: برگ‌های باریک نعناع هابک شناخته شده هستند و رنگی مایل به صورتی دارند.

·        نعناع لیمویی: نعناع لیمویی همان طور که می‌توان از نام آن حدس زد، بسیار خوشبو و خوش عطر بوده و استفاده از آن به هر دو شکل تازه و خشک رواج دارد.

·        نعناع آناناسی: نعناع آناناسی برای تهیه دمنوش عالی خواهد بود و رنگ گرم و تابستانی آن جلب توجه می‌کنند. توجه داشته باشید که به هیچ وجه نباید بخش بی‌رنگ این نعناع را مورد استفاده قرار دارد، زیرا سمی و مضر است.

·        نعناع شکلاتی: نعناع شکلاتی قرار نیست طعم شکلات داشته باشد، اما به شکلی ظاهری یادآور شکلات دارد. از نعناع شکلاتی در تهیه چای، خوراکی‌ها و... استفاده می‌شود و به طور کلی یک طعم‌دهنده قوی به حساب می‌آید.

·        نعناع سیبی: نعناع سیبی برگ‌هایی پهن دارد و طعم آن مطلوب است. از این نعناع در تهیه ژله، نوشیدنی، دمنوش و ... استفاده می‌شود.

تصویر: انواع مختلفی از نعناع وجود داشته و بسته به نوع استفاده و البته دسترسی به هر یک از آن‌ها، می‌توان جمع قابل توجهی از فرآورده‌های نعنایی داشت.

خواص دارویی نعناع

خواص دارویی نعناعبسیار گسترده بوده و می‌توان از این گیاه به عنوان یک گیاه پرطرفدار به جهت خواص درمانی یاد کرد. از جمله خواص دارویی نعناع موارد زیر را در نظر داشته باشید:

در حالی که به نظر می‌رسد تنها در حالت خوراکی بتوانیم از خواص دارویی نعناع بهره‌مند شویم، اما این گیاه دارای مزایای سلامتی به شکل استفاده روی پوست، استشمام رایحه و ... است. چیزی در حدود 14 گرم نعناع دارای 6 کالری، 1 گرم فیبر، 12 درصد ویتامین A، 9 درصد آهن، 8 درصد منگنز و 4 درصد فولات است.

1.    سلامت چشم و بینایی

نعناع منبع خوبی از ویتامین A، به عنوان یک ویتامین محلول در چربی است که برای سلامت چشم و بینایی عالی عمل می‌کند. این گیاه همین طور یک منبع غنی از آنتی اکسیدان‌ها به شمار می‌آید، به ویژه زمانی که در قیاس با سایر گیاهان قرار بگیرد. آنتی اکسیدان‌ها از بدن شما در برابر استرس اکسیداتیو، نوعی آسیب به سلول‌ها ناشی از رادیکال‌های آزاد، محافظت می‌کنند.

2.    درمان و بهبود سندرم روده تحریک پذیر

سندرم روده تحریک پذیر (IBS)، یک اختلال شایع دستگاه گوارش بوده که با علائم گوارشی مانند درد معده، گاز، نفخ و تغییر در عادات دفع مشخص می‌شود. اگر چه اغلب مواقع درمان این بیماری نیازمند تغییر در رژیم غذایی و مصرف برخی داروها است، اما تحقیقات حاکی از آن هستند که مصرف روغن نعناع به عنوان یک داروی گیاهی، می‌تواند در درمان و تسکین سندرم روده تحریک پذیر موثر باشد. روغن نعناع فلفلی حاوی ترکیبی به نام منتول است که تصور می‌شود از طریق اثرات آرام بخشی بر عضلات دستگاه گوارش، به کاهش علائم IBS کمک کند.

تصویر: خواص دارویی نعناع در بهبود مشکلات مربوط به روده و معده و همین طور متابولیسم قابل ملاحظه هستند.

3.    کمک به رفع سوء هاضمه

نعناع همچنین ممکن است در تسکین سایر مشکلات گوارشی مانند ناراحتی معده و سوء هاضمه موثر باشد. سوء هاضمه ممکن است زمانی اتفاق بیفتد که غذا قبل از ورود به دستگاه گوارش برای مدت طولانی در معده بماند. مطالعات متعدد نشان داده است هنگامی که شخص روغن یا عرق نعناع را همراه با غذا میل کند، غذا سریع‌تر از معده عبور کرده و این علائم سوء هاضمه را از بین ببرد.

4.    بهبود عملکرد مغز

علاوه بر اثرگذاری مصرف نعناع در بهبود عملکرد مغز، ادعاهایی وجود دارد مبنی بر این که استنشاق رایحه روغن این گیاه می‌تواند مزایای سلامیت از جمله بهبود عملکرد مغز را فراهم سازد. یک مطالعه روی 144 بزرگسال جوان نشان داد که بوییدن رایحه روغن نعناع به مدت 5 دقیقه قبل از آزمایش، باعث بهبود چشمگیر حافظه می‌شود. مطالعه دیگری نشان داد که بوییدن این روغن‌ها باعث افزایش هوشیاری و کاهش سطح ناامیدی، اضطراب و خستگی خواهد شد.

5.    تسکین آزردگی های شیردهی

مادران شیرده معمولا نوک پستان زخم و ترک خورده را تجربه می‌کنند که این امر می‌تواند شیردهی را دردناک و دشوار سازد. مطالعات نشان داده است که استفاده از نعناع روی پوست می‌تواند به تسکین درد مرتبط با شیردهی کمک کند. در این مطالعات مادران شیرده پس از هر بار تغذیه اشکال مختلف نعناع را در اطراف نوک سینه قرار دادند و نتیجه به راستی شگفت انگیز بود.

مطالعه دیگری به طور مشابه نشان داد که فقط 3.8٪ مادرانی که ژل نعناع استفاده کردند، دچار ترک پستانک شده‌اند، در حالی که 6.9٪ از کسانی که از لانولین استفاده کرده و 22.6٪ از کسانی که از دارونما بهره بردند، ترک پستان را تجربه کردند. علاوه بر این، یک مطالعه اضافی نشان داد که هم درد و شدت ترک نوک پستان در مادرانی که بعد از هر بار تغذیه از روغن ضروری منتول استفاده می‌کنند، کاهش می‌یابد.

6.    رفع بوی بد دهان

عده زیادی از مردم از بوی بدن دهان رنج برده و علی رغم رعایت کامل بهداشت دهان و دندان، علت واقعی آن را پیدا نمی‌کنند. آدامس های نعنایی برای رفع نفس بدبو عالی عمل خواهند کرد. از طرف دیگر، نوشیدن چای نعناع و جویدن برگ‌های تازه آن نیز ممکن است بتواند بوی بد دهان را از بین برده و باکتری‌ها را دفع کنند.

تصویر: یکی از مهمترین خواص نعناع مربوط به رفع بوی بدن دهان و همین طور تسکین دندان درد می‌شود.

7.    درمان آسم

مصرف نعناع همچینن با ایجاد اثر تسکین دهنده برای بیماران آسم ارتباط  دارد. نعناع دارای خواص ضدالتهابی است و شل کننده خوبی برای رفع گرفتگی‌های مربوط به آسم خواهد بود. با این حال اطمینان حاصل کنید که در مصرف دوز نعناع زیاده روی نداشته باشید، در غیر این صورت ممکن است مجاری تنفسی شما را بدتر تحریک سازد.

8.    درمان سرماخوردگی

نعناع دارای خواص ضدویروسی و ضدباکتریایی بی شماری است که می‌تواند آن را برای درمان آنفولانزا و سرماخوردگی‌های ملایم اثربخش سازد.

9.     درمان سردرد

نعناع ممکن است به درمان سردرد کمک کرد. در واقع رایحه قوی و طراوت نعناع امکان کاهش سردرد را فراهم می‌سازد. مالیدن روغن نعناع روی پیشانی و محل درد، بسیار موثر خواهد بود.

10.   کاهش وزن

نعناع همچنین می‌تواند نقش جذاب و شیرینی در کاهش وزن داشته باشد و دلیل آن هم خواص بسیار معروف این گیاه در بهبود هضم و گوارش است. نعناع آنزیم‌های گوارشی را تحریک کرده و به تسهیل جذب بهتر مواد مغذی کمک می‌کند. وقتی بدن قادر به جذب مناسب مواد مغذی باشد، متابولیسم بهتر اتفاق افتاده و کاهش وزن بهتری خواهیم داشت.

تصویر: از جمله خواص درمانی نعناع می‌توان به کاهش وزن و کمک به بهبود متابولیسم بدن اشاره کرد.

11.    مراقبت از پوست

نعناع یک درمان سنتی برای جوش و آکنه است. این گیاه خاصیت ضدالتهابی و ضدباکتریایی قوی دارد که بر روی پوست‌های دارای آکنه معجزه می‌کند. برگ نعناع حاوی محتوای بالایی از اسید سالیسیلیک است که در مبارزه با آکنه عالی خواهد بود. آب حاصل از نعناع به عنوان یک پاک کننده موثر پوست عمل کرده و کوانتوم بالای آنتی اکسیدان‌ها همچنین به جلوگیری از فعالیت رادیکال‌های آزاد کمک کرده و پوستی شفاف و جوان به وجود می‌آورد. همین طور می‌توان از برگ نعناع به عنوان ماسک صورت استفاده کرده یا آن را با عسل ترکیب کرده و یک ماسک جوانی و زیبایی عالی به وجود آورد.

12.   رفع یبوست و علائم تهوع صبحگاهی

نعناع یک درمان عالی تهوع های صبحگاهی است و خوردن چند برگ نعناع یا بوییدن عرق آن هر روز صبح، برای مادران باردار که از حالت تهوع صبحگاهی رنج می‌برند، عالی خواهد بود تا احساس بهتری داشته و این دوران را به شکلی راحت‌تر پشت سر بگذارند.

13.  بهبود افسردگی و استرس

اسانس نعناع دارای رایحه‌ای قوی و طراوت بخش است که به بهبود افسردگی و استرس کمک زیادی می‌کند. نعناع دارای خواص سازگاری‌زایی است که سطح کورتیزول را تنظیم کرده و مقاومت طبیعی بدن در برابر استرس را تقویت می‌کند. آداپتوژن‌ها به هر طریقی که لازم باشد به تعادل بدن کمک می‌کنند. با تنفس در رایحه نعناع، ذهن شما فوراً آرام می‌شود. طبق مطالعات، این ماده همچنین به آزاد شدن مقدار کمی سروتونین در مغز کمک می‌کند تا بتواند افسردگی را شکست دهد. می‌توانید به چای خود نعنا اضافه کنید، از عصاره نعناع روی دستگاه بخور استفاده کنید یا برای تسکین فوری برای خود حمام نعنا تهیه کنید.

14. رفع کمبود آهن

نعناع یک منبع مناسب از آهن بوده و رفع کم خونی کمک کرده و سطح سلول‌های قرمز و هموگلوبین را تنظیم می‌کند. البته در صورتی که از کم خونی مفرط و مزمن رنج می‌برید، حتما باید مراجعه به پزشک داشته باشید.

15.  تامین ویتامین C

بدن ما پیوسته به ویتامین C نیاز داشته و این ویتامین در بدن ذخیره نمی‌شود. برگ‌های تازه نعناع سرشار از ویتامین C بوده و استفاده از آن‌ها می‌تواند بخشی از نیاز روزانه بدن به ویتامین C را تامین سازد.

تصویر: از مهمترین خواص نعناع غنی بودن این گیاه از آهن، پتاسیم و ویتامین C است. به این شکل با مصرف نعناع می‌توان این مواد مغذی و ویتامین‌ها را در بدن تامین ساخت.

16.  تنظیم هورمون های بدن

مصرف نعناع موجب تنظیم هورمون‌های بدن شده و ترکیبات آن به کاهش میزان تستسترون در بانوان نیز کمک می =‌کند.

17.  تامین پتاسیم

پتاسیم نیز از مواد مغذی مهم برای بدن انسان است و نعناع می‌تواند بخشی از پتاسیم مورد نیاز بدن را تامین سازد. با تامین پتاسیم، ریسک سکته پایین آمده و مشکلات مربوط به کلیه، به ویژه تشکیل سنگ کلیه نیز کاهش خواهد یافت.

18. بهبود سلامت قلب

با توجه به وجود پتاسیم در نعناع، می‌توان این گیاه را در بهبود سلامت قلب بسیار موثر دانست. به علاوه نعناع در کاهش فشار خون نیز موثر بوده و از شکل گیری حملات قلبی از این مسیر پیشگیری می‌کند.

19.  تقویت سیستم ایمنی بدن

وجود خواص ضدباکتریایی و نیز آنتی اکسیدانی نعناع، به تقویت سیستم ایمنی بدن منجر خواهد شد. نعناع درمان کننده عفونت‌ها بوده و از پیشروی آن‌ها جلوگیری می‌کند.

20. درمان بی‌اشتهایی

در صورتی که منشا بی‌اشتهایی روانی و عصبی باشد، اسانس یا روغن و عرق نعناع می‌تواند با نشاط آوری و بهبود وضعیت روحی، به درمان بی اشتهایی نیز کمک کند.

21. سم زدایی بدن

وجود آنتی اکسیدان‌های قوی و فراوان در نعناع، آن را به یک گیاه کاملا سم زدا تبدیل ساخته و از این گیاه می‌توان برای ساخت نوشیدنی‌های دتاکس استفاده کرد.

تصویر: اگر می‌خواهید یک سم زدایی عالی در بدن خود شکل دهید، از نعناع به عنوان ترکیب فعال سم‌زدا، بهره ببرید.

22. درمان کهیر پوستی

یکی از موثرترین مواد در درمان کهیر پوستی، پمادهای خنک کننده هستند و نعناع نیز دقیقا همین ویژگی را داراست. نعناع دارای قابلیت‌های ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی قوی نیز بوده و به کمک آن می‌توان خارش‌های شدید ناشی از کهیرهای پوستی را تسکین بخشید.

23. درمان خشکی چشم

بسیاری از مردم از مشکلات خشکی چشم رنج می‌برند و نعناع یک محرک عالی برای تولید اشک و مرطوب ساختن چشم‌ها است. برای این منظور لازم است که نعناع را دم کرده و یک پنبه یا پد کاملا تمیز را داخل این دم کرده فرو برده و پس از کمی خنک شدن آن، روی چشم‌های بسته گذاشته و بگذارید دو دقیقه باقی بماند.

24.  پاکسازی پوست

اگر پوست شما کهنه شده و نیاز به پاکسازی دارد، ماسک نعناع یکی از بهترین روش‌ها برای پاکسازی آن محسوب خواهد شد.

25. درمان گوش درد

به کمک نعناع و ترکیب آن با روغن زیتون، می‌توان دردهای گوش را به شکلی موثر تسکین داد. برای این منظور کافی است که نعناع و زیتون را با هم مخلوط ساخته و برای درد گوش مورد استفاده قرار دهید. لازم به یادآوری است که هرگز نباید در خصوص درد گوش مزمن و جدی، تنها به این روش درمانی بسنده کرد.

26.  درمان دندان درد

همین طور قرار دادن برگ نعناع روی دندانی که درد می‌کند، موجب تسکین درد آن خواهد شد. گفته شده است که نوشیدن دمنوش نعنایی نیز به کاهش و تسکین دندان درد کمک می‌کند. بدیهی است که این یک درمان نبوده و تنها تسکین موقتی است و باید برای درمان دندان به دندانپزشک مراجعه شود.

27. کاهش تب

می‌توان از نعناع برای کاهش تب و پایین آوردن دمای بدن کمک گرفت. این گیاه خاصیت خنک‌کنندگی داشته و در طب سنتی به عنوان یک تب بر از آن کمک گرفته می‌شد.

تصویر: در طب سنتی از نعناع به عنوان یک کاهنده تب استفاده شده و این اکنون نیز می‌تواند یکی از روش‌های درمانی تب در خانه باشد.

28. رفع گرفتگی بینی

منتول به عنوان یک فرآورده نعناع، در رفع گرفتگی بینی و باز کردن مجاری تنفسی عالی عمل می‌کند. کافی است که کمی از عصاره آن را بوییده و اثر خاص این گیاه را تجربه کنید.

29.  درمان درد عضلات

نعناع دارای خواص ضداسپاسم بوده و به درمان درد عضلات نیز کمک می‌کند. برای دریافت اثربخشی حداکثری لازم است که حتما در استفاده از نعناع استمرار نشان دهید.

30.  درمان ترک‌های پا

استفاده از پمادهای دارای نعناع و همین طور ترکیب نعناع و عسل، برای درمان ترک‌های پا موثر عمل می‌کند.

31.  درمان شپش سر

شپش‌های سر که به موها چسبیده و کاملا مزمن می شوند، به کمک روغن نعناع قابل درمان بوده و استفاده 2 تا 3 مرحله از این روغن، می‌تواند به کلی شپش‌ها را از بین ببرد.

32.  درمان محل نیش پشه

اگر دچار پشه زدگی شده باشید، روغن نعناع یا حتی برگ تازه آن، برای درمان محل نیش پشه و رفع خارش و گزیدگی آن، عالی عمل خواهد کرد.

33.  پاکسازی کبد

نعناع دارای آنتی اکسیدان‌های قوی بوده و به تقویت کبد و همین طور پاکسازی آن کمک زیادی می‌کند. در صورتی که دارای کبد چرب هستید، باید حتما به پزشک مراجعه کرده و استفاده از نعناع کفایت نخواهد کرد.

تصویر: پاکسازی کبد و به طور کلی سم زدایی بدن، یکی از خواص درمانی نعناع محسوب می شود.

34. پیشگیری از سرطان‌ها

آنتی اکسیدان‌ها و آنزیم‌های موجود در نعناع، در پیشگیری از سرطان‌ها و پیشروی تومورهای سرطانی موثر عمل می‌کنند.

35.  رفع نفخ معده

در طب سنتی بارها گفته شده و بارها نیز تجربه کردیم که عرق نعناع در رفع نفخ معده فوق العاده عمل کرده و این ماده در کودکان بالای 3 سال نیز حالت تسکین بخشی مناسبی دارد.

خواص درمانی نعناع

خواص درمانی نعناعدر کنار خواص دارویی و سلامتی آن، قابل توجه هستند.

نعناع تقریبا می تواند برای همه مشکلات گوارشی به شکلی معجزه آسا عمل کند. طبق چیزی که در کتاب Healing Foods آورده شده است، روغن فعال نعناع (منتول)، دارای خواص ضدعفونی کننده و ضدباکتری است که به رفع سوء هاضمه کمک کرده و مشکلات معده را تسکین می‌دهد. همین طور نعناع در خصوص پوست نیز اثربخشی قابل توجهی داشته و در رفع مشکلات دردهای عضلانی، اسپاسم و ... موثر است.

مهمترین خواص نعناع

مهمترین خواص نعناع به شرح زیر هستند:

·        رفع مشکلات پوست

·        رفع مشکلات تنفسی

·        تقویت سیستم ایمنی

·        بهبود عملکرد قلب

·        بهبود عملکرد مغز

·        بهبود عملکرد دستگاه گوارش

مضرات نعناع

از مضرات نعناع به طور کلی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

مضرات نعناع برای مردان

از اصلی‌ترین مضرات نعناع برای مردان می‌توان به آلرژی‌زایی آن اشاره کرد. برخی از آقایان دارای آلرژی‌هایی از جمله الرژی‌های تنفسی نسبت به نعناع هستند و باید در این خصوص احتیاط به خرج دهند. در این افراد ممکن است مصرف نعناع به صورت موضعی نیز روی پوست اثربخشی منفی داشته باشد.

مضرات نعناع برای زنان

مضرات نعناع برای زنانشامل موارد زیر می‌شود:

مضرات نعناع برای زنانبه ویژه در دوران شیردهی قابل توجه است. در صورتی که مادر باردار محصولات حاوی نعناع زیاد مصرف کند، طعم شیر وی تحت تاثیر آن قرار گرفته و احتمال زیادی وجود دارد که نوزاد از خوردن شیر سرباز بزند. همین طور استفاده از نعناع (به مقدار زیاد) در دوران بارداری به ویژه 3 ماهه اول نیز می‌تواند ریسک سقط جنین را به همراه داشته باشد.

نکته: این موضوع در بانوانی که دارای سابقه سقط جنین هستند، به شکلی پرریسک تر دیده می‌شود.

طریقه مصرف نعناع

طریقه مصرف نعناعبه روش‌های مختلف است. شما می‌توانید برگ‌های تازه نعناع را به صورت خام استفاده کرده یا از آن‌ها در غذاهای مختلف، سالاد، نوشیدنی‌ها و ... به کار ببرید. همین طور امکان خشک کردن برگ های نعناع وجود داشته و بیشترین استفاده‌ای که از این گیاه، حداقل در کشور ما، انجام می‌شود، همین برگ‌های خشک شده هستند.

به جز این عرق نعناع کاربرد زیادی داشته و در تسکین دردهای معده و مشکلات گوارشی عالی عمل می‌کند. اسانس و عصاره نعناع نیز کاربرد داشته و می‌توان از برگ‌های آن در تهیه دمنوش‌ها و چای‌ها نیز استفاده کرد. دقت داشته باشید که در هر یک از این اشکال استفاده، زیاده‌روی مجاز نیست.

تصویر: فارغ از طریقه مصرف نعناع در فرآورده‌های مختلف آن؛ به یاد داشته باشید که در مصرف این گیاه نیز نباید زیاده‌روی داشته باشید.

کلام آخر

در بالا مشاهده کردید که خواص نعناع شامل چه مواردی شده و چطور می‌توان به کمک آن به بهبود سلامتی کمک کرده و بسیاری مشکلات مربوط به بدن را کاهش داده یا به نقطه درمان کامل رساند. در دیجی عطار، به عنوان جامع‌ترین و نخستین فروشگاه آنلاین عطاری کشور، انواع و اقسام محصولات نعناع وجود داشته و می‌توانید با اطمینان از کیفیت و خلوص تولید این محصولات، نسبت به انتخاب و خرید آن‌ها اقدام نمایید.

 

عرق-نعنا-سنگین-تک-گل-900-سی-سی
عرق نعنا سنگین تک گل - 900 سی سی
65,00065,000تومان
اضافه
سوالات یا پیشنهادات
نعناع: 35 خواص دارویی و درمانی نعناع، عوارض + نسخه
خواص و مضرات آویشن برای پوست + نسخه و طریقه استفاده برای پوست
نعناع: 35 خواص دارویی و درمانی نعناع، عوارض + نسخه
بهار نارنج چیست؟ خواص، مضرات و موارد مصرف + نسخه | دیجی عطار
نعناع: 35 خواص دارویی و درمانی نعناع، عوارض + نسخه
طریقه درمان جوش و آکنه با استفاده از آویشن چگونه است؟
نعناع: 35 خواص دارویی و درمانی نعناع، عوارض + نسخه
آویشن برای شما دوست عزیز خوب نیست
نعناع: 35 خواص دارویی و درمانی نعناع، عوارض + نسخه
آویشن و ۱۰ خواص اعجاب انگیز آن + نسخه و طریقه مصرف