درمان جوش های زیر پوستی با گیاهان دارویی
عوامل مختلفی وجود دارد که میتواند زیبایی پوست صورت را خدشه دار کند. یکی از این عوامل جوش یا به طور اختصاصی جوش زیر پوستی میباشد. در این مقاله با ما همراه باشید تا باهم به بررسی چگونگی ایجاد جوش زیر پوستی و درمان جوش های زیر پوستی با گیاهان دارویی بپردازیم.
جوش زیر پوستی چیست؟
احتمالا برای شما هم اتفاق افتاده است که پوست صورت خود را لمس کنید و برآمدگی دردناکی را که راهی به بیرون پوست ندارد، حس کنید. به این زائدهها که نمود خارجی ندارند جوش زیر پوستی گویند. علت اصلی این نوع آکنه مانند دیگر انواع آن، بسته شدن منافذ باز پوست و تجمع سبوم(چربی)، باکتری و آلودگی در منافذ پوست است.
عوامل موثر در ایجاد جوش زیر پوستی
دلایل ایجاد کننده این نوع آکنه با توجه به سن و شرایط سلامتی افراد، متفاوت است. اما به طور کلی عوامل زیر از اصلیترین، مسببهای ایجاد جوش زیر پوستی به شمار میروند.
هورمونها
ژنتیک
اضطراب و استرس
رژیم غذایی
مصرف بعضی از داروهای شمیایی
اولین قدم در درمان جوشهای زیر پوستی شناسایی عوامل ایجاد کننده آن است. در غیر اینصورت هر درمان نتایج کوتاه مدتی برای شما به همراه خواهد داشت. پس مطمئن ترین راه برای درمان، مراجعه به پزشک متخصص پوست است. اما اگر درمان شما با نسخه پزشک ناموفق بود راه حل ما به شما استفاده از طب سنتی و درمان جوش های زیر پوستی با گیاهان دارویی است.
دانستنیهای مفید درباره درمان جوشهای زیر پوستی با طب سنتی
در گذشته جهت درمان انواع بیماریها، تنها راه حلی که به ذهن بشر خطور میکرد، استفاده از گیاهان دارویی بود. همچنین درمان جوش صورت توسط طب سنتی و گیاهان دارویی، قبل از به وجود آمدن علوم جدید مورد استفاده قرار میگرفت. بزرگترین مزیت درمان جوش با طب سنتی، ایجاد عوارض کمتر نسبت به متدهای مدرن است. برخی از این گیاهان با داشتن خاصیت آنتی باکتریایی و ضد التهابی، به بهبود جوشها، بدون ایجاد کم ترین عارضهای کمک بسیار میکنند. ما سعی کردیم اصلی ترین گیاهان دارویی که جهت درمان جوش زیر پوستی به کار میروند را در زیر لیست کنیم، پس ادامه مقاله را از دست ندهید.
لیست اصلی ترین گیاهان دارویی جهت درمان جوش های زیر پوستی
روغن درخت چایی:
انتخاب روغن درخت چایی یک گزینه عالی جهت درمان جوش و بطور اختصاصی جوشهای زیر پوستی است. این گیاه به دلیل داشتن خاصیت ضد باکتریایی یک ضد عفونی کننده طبیعی شناخته میشود. این روغن با نفوذ به منافذ باز پوست، غدد چربی را ازبین برده و موجب پاکسازی پوست میشود. این ماده به وسیله از بین بردن میکروبهای سطح پوست، جوش را بهبود میبخشد. این ادعا در 2006 توسط برخی از دانشمندان به اثبات رسید.
خاصیت روغن درخت چایی تنها به درمان جوش محدود نمیشود، بلکه درمان اگزما، قارچ و هر نوع بیماری پوستس دیگری که ریشه عفونی دارد، توسط روغن درخت چایی امکان پذیر است.
جهت دریافت کارایی بهتر، توصیه میکنیم دو بار در روز، این رو غن را به محل آسیب دیده توسط پارچهای تمیز بمالید. نکته حائز اهمیت اینکه حتما از رقیق بودن محصول اطمینان حاصل کرده و سپس آنرا استعمال کنید.
آلوئه ورا:
یکی از گیاهان معجز آساء طبیعت ژل آلوئه ورا در قدیم جهت تسکین انواع زخمهای موضعی بکار میرفت. از دلایل مهم این انتخاب خاصیت ضد عفونی کننده آلوئه ورا است که به بهبود سریع زخم کمک بسیاری میکند. همچنین این گیاه به دلیل داشتن مواد معدنی، انواع ویتامینها و آنزیمهای مفید برای پوست، موجب بهبود جوشهای زیر پوستی و انواع آکنه خواهد شد. علاوه بر این ژل الوئه ورا به دلیل لزج بودن موجب رطوبت پوست میشود و آبرسانی عالی به شمار میآید همچنین به سبب داشتن مادهای به نام لاکتات، احساس خارش ناشی از آکنه را بهبود میبخشد.
فندوق افسونگر:
این گیاه از درختی در جنوب آمریکا به دست میآید و به سبب داشتن خواص اعجاب انگیز ضد باکتریایی، درمانی مناسب جهت بهبود مشکلات پوستی است. این محصول همانند یک تونر عمل میکند و موجب پاکسازی پوست صورت میشود. اما استفاده بیش از حد نیز از این گیاه، خشکی پوست را به همراه دارد. شما میتوانید یک پد پنبهای را به اعصاره این گیاه آغشته کرده و در محل آسیب دیده بمالید، سپس طی چند روز تاثیر شگفت انگیز این اکسیر را تماشا کنید.
کلام آخر
گیاهان مختلفی جهت درمان آکنه وجود دارند از جمله: روغن جوجوبا، روغن نارگیل، چایی سبز و...که شما میتوانید برای داشتن پوستی سالم و زیبا از آنها بهره بگیرید. اما در کنار درمانهای سنتی، حتما جهت ریشه یابی علل آکنه به مراجعه پزشک کنید چراکه درمان برخی از انواع آکنه، جز با مصرف داروی شمیایی امکان پذیر نیست. در این نوشته کوتاه سعی کردیم تا اطلاعات شما را درباره، درمان جوش های زیر پوستی با گیاهان دارویی کمی افزایش دهیم. شما میتوانید جهت تهیه انواع داروهای گیاهی برای درمان آکنه به عطاری آنلاین دیجی عطار مراجعه کنید.