مصرف گل گاو زبان برای چه کسانی مضر است

مصرف گل گاو زبان برای چه کسانی مضر است

  • ایکونتیم تولید محتوای دیجی عطار
  • ایکون1402/6/6
مصرف گل گاو زبان برای چه کسانی مضر است

گیاه گل گاو زبان و فواید بی نظیر آن 

قبل از اینکه بخواهیم در مورد مضرات گل گاو زبان صحبت کنیم، باید کمی در مورد این گیاه پرفایده حرف بزنیم. گل گاو زبان یکی از گیاهان دارویی با طبع گرم است که می‌تواند فواید بسیار زیادی برای بدن داشته باشد و از بروز بیماری‌های مختلف نیز جلوگیری کند. مصرف گل گاو زبان در روزهای سرد زمستان که شمار ابتلا به بیماری‌های ویروسی زیاد است، توصیه می‌شود. چرا که این گیاه دارای خواص آنتی اکسیدانی بوده و به دلیل داشتن ویتامین سی، می‌تواند فواید زیادی برای تقویت سیستم ایمنی بدن داشته باشد.

مصرف گل گاو زبان نه تنها به شما کمک می‌کند تا به سلامت جسمی برسید، بلکه به شما برای جلوگیری از ابتلا به سرطان نیز کمک خواهد کرد. گل گاو زبان هم به صورت خوراکی و هم به صورت غیر خوراکی و موضعی قابل مصرف است. مصرف موضعی گل گاو زبان می‌تواند باعث کاهش جوش‌های پوستی و زیبایی پوست نیز شود. خلاصه بگوییم که گل گاو زبان فواید بسیار زیادی برای بدن دارد و می‌توانید با خیالی راحت در صورت نداشتن منع مصرف، آن را مورد استفاده قرار دهید.

احتیاط مصرف گل گاو زبان 

احتیاط برای مصرف گل گاو زبان 

آلکالویید، یکی از ترکیبات موجود در گل گاو زبان است که اثرات سمی برای بدن به همراه دارد. حتی مصرف بیش از حد این ترکیب، می‌تواند بسیار کشنده باشد. خوشبختانه گیاه گل گاو زبان آسیایی و ایرانی دارای مقدار کمی از این ترکیب است. به طوری که مصرف گل گاو زبان با دوز مشخص، هیچ ضرری را برای بدن شما به همراه نخواهد داشت. با این حال مصرف بیش از حد گل گاو زبان، می‌تواند برای سلامت شما بسیار مضر باشد و مشکلات زیادی را به وجود آورد.

نکته مهم دیگر اینکه باید حتما برای مصرف هر گیاه دارویی مانند گل گاو زبان با پزشک متخصص مشورت کنید. دقت داشته باشید که این گیاهان دارویی می‌توانند با برخی از داروهای شیمیایی مصرفی شما تداخل ایجاد کنند. علاوه بر این موضوع، مصرف بی رویه آن‌ها برای بدن مضر بوده و می‌تواند مشکلات زیادی را به وجود آورد.

دوز مجاز گل گاو زبان در طول روز- دیجی عطار

مصرف گل گاو زبان برای چه کسانی مضر است؟

گل گاو زبان در اکثر موارد هیچ ضرر و زیانی را برای افراد به وجود نخواهد آورد. اما برخی از افراد به دلیل داشتن شرایط جسمی خاص، باید برای مصرف گل گاو زبان احتیاط کنند. به همین خاطر قبل از مصرف این گیاه باید بدانید که مصرف گل گاو زبان برای چه کسانی مضر است؟ با ما همراه باشید تا ممنوعیت مصرف این گیاه را در افراد مختلف با هم بررسی کنیم.

1. افراد دارای بیماری‌های کبدی 

گل گاو زبان دارای یک ترکیب خاص و سمی به نام آلکالویید است. این ترکیب می‌تواند باعث ایجاد مسمومیت کبدی شود، به خصوص اگر بی رویه و بدون توجه به اصول مصرف، مورد استفاده قرار گیرد. مصرف طولانی مدت این گیاه دارویی، می‌تواند باعث ایجاد مسمومیت کبدی حتی در افرادی که دارای بیماری‌های کبدی نمی‌باشند، شود. اما افرادی که دارای بیماری‌های پیش زمینه‌ای کبد مانند کبد چرب، سیروز کبدی، هپاتیت و... هستند مجاز به مصرف گل گاو زبان نمی‌باشند. یا اینکه این دسته از افراد باید با پزشک متخصص برای مصرف این گیاه مشورت کنند.

2. افراد مصرف کننده داروهای ضد انعقاد

داروهای ضد انعقاد خون می‌توانند برای کاهش خطر لخته شدن خون مورد استفاده قرار گیرند. این داروها خون را رقیق می‌کنند و از بروز سکته قلبی و مغزی نیز جلوگیری می‌کنند. برخی از گیاهان دارویی مانند گل گاو زبان نیز به عنوان رقیق کننده خون عمل می‌کنند و باعث کاهش سرعت لختگی خون می‌شوند. بنابراین، افرادی که از داروهای رقیق کننده و ضد انعقاد خون مانند آسپرین، پلاویکس، دیکاوفناک، ایبوپروفن و ناپروکسن استفاده می‌کنند، باید در مصرف گل گاو زبان احتیاط کافی را داشته باشند.

3. افراد دارای برنامه عمل 

برای انجام عمل جراحی یک سری داروهای خاصی به فرد تزریق می‌شوند که می‌توانند باعث بیهوشی و یا بی حسی بیمار شوند. این داروها با گیاه دارویی گل گاو زبان تداخل دارند و نباید مصرف شوند. به همین خاطر توصیه می‌شود که افراد حدود 2 هفته قبل از عمل جراحی خودشان، مصرف گل گاو زبان را قطع کنند. در غیر این صورت ممکن است با مشکلات مختلفی از جمله خونریزی بیش از حد (به دلیل اثر رقیق کنندگی خون گل گاو زبان) مواجه شوند.

4. افراد مصرف کننده داروهای افزایش دهنده تجزیه در کبد

برخی از داروها می‌توانند باعث افزایش تجزیه سایر داروها در کبد شوند. گل گاو زبان توسط کبد تجزیه می‌شود و برخی از ترکیبات تجزیه شده در کبد می‌توانند برای بدن مضر باشند. از این رو گیاهانی که باعث افزایش تجزیه کبد می‌شوند، می‌توانند اثرات مواد شیمیایی موجود در گل گاو زبان را نیز بیشتر کنند. از جمله این داروها که نباید همزمان با گل گاو زبان مصرف شوند، عبارتند از:

• کاربامازپین یا تگروتول 

• فنوباربیتال 

• فنی توئین با دیلانتین 

• ریفامپین 

5. ممنوعیت مصرف گل گاو زبان در بارداری و شیردهی 

مصرف گل گاو زبان می‌تواند برای بانوان باردار و شیرده مضر باشد. ممکن است در صورت مصرف گل گاو زبان بیماری‌های کبدی، خونریزی و سرطان در مادران باردار به وجود بیایند. همچنین، وجود آلکالویید در خون مادر باردار، باعث می‌شود که نوزاد دچار مشکلات جسمی و مادرزادی زیادی شود. بانوان شیرده نیز مجاز به مصرف گل گاو زبان نیستند و ممکن است مشکلات جسمی زیادی را در اثر مصرف این گیاه برای نوزاد خودشان به وجود بیایند. از این رو بهتر است که با توجه به احتیاطات مصرف جدی گل گاو زبان در دوران بارداری و شیردهی، از این گیاه استفاده نکنید.

6. کودکان 

اگرچه بر اساس نظر طب سنتی، استفاده از 2 تا 5 مثقال گل گاو زبان می‌تواند برای درمان جوش‌های چرکی دهان اطفال، رفع حرارت دهان و برفک‌های به وجود آمده در دهان کودکان مفید باشد. اما به هر حال مصرف خوراکی گل گاو زبان برای کودکان توصیه نمی‌شود. چرا که وجود آلکالویید در این گیاه ممکن است برای کودکان مضراتی را به همراه داشته باشد. در صورتی که قصد مصرف گل گاو زبان برای کودک خودتان را دارید، حتما با پزشک متخصص برای مصرف این گیاه مشورت کنید.

7. افراد دارای فشارخون بالا

برخی از افراد تصور می‌کنند که به دلیل خاصیت آرام بخشی گل گاو زبان، می‌توانند برای کاهش فشار خون عصبی از این گیاه استفاده کنند. گل گاو زبان دارای طبع گرم و مرطوب است و می‌تواند باعث افزایش فشار خون شما شود. افرادی که سابقه فشار خون بالا دارند، باید با احتیاط بیشتری از گل گاو زبان استفاده کنند. چرا که این گیاه می‌تواند به یک باره باعث افزایش فشار خون شده و مضرات زیادی را به همراه داشته باشد. البته می‌توان برای خنثی کردن اثر افزایش دهنده فشار خون این گیاه، از لیمو ترش تازه یا لیمو عمانی برای تهیه دمنوش گل گاو زبان استفاده کرد. با این حال توصیه ما این است که در صورت بالا بودن فشار خون، از مصرف گل گاو زبان جدا خودداری کنید.

8. افراد دارای سنگ کلیه

مصرف گل گاو زبان برای افرادی که دارای سنگ کلیه هستند و یا سابقه ابتلا به این بیماری را دارند، توصیه نمی‌شود. چرا که تحقیقات نشان می‌دهند گل گاو زبان می‌تواند باعث افزایش درد و ناراحتی در این افراد شود و مشکلات زیادی را در دفع سنگ به وجود آورد. از این رو حتی اگر مشکوک به ابتلا به سنگ کلیه هستید، از این گیاه استفاده نکنید.

9. افراد دارای مشکلات گوارشی 

مصرف گل گاو زبان می‌تواند باعث ایجاد اختلال در سیستم گوارش شود. افرادی که معده درد و سوزش معده دارند، باید با دقت بیشتری از گل گاو زبان استفاده کنند. چون این گیاه می‌تواند باعث تشدید درد معده شده و مشکلات زیادی را برای سیستم گوارش این افراد به همراه داشته باشد. این گیاه می‌تواند باعث افزایش احتمال ابتلا به سنگ کلیه نیز شود. 

چه افرادی نباید گل گاو زبان بخورند؟

دوز مجاز گل گاو زبان در طول روز

حال که متوجه شدید مصرف گل گاو زبان برای چه کسانی مضر است، باید بدانید که افراد عادی و سالم چقدر می‌توانند از گل گاو زبان استفاده کنند؟ دو مجاز مصرف این گیاه برای افراد بالغ بین 5 الی 8 گرم در طول روز است. بهتر است که همه افراد طولانی مدت از این گیاه دارویی استفاده نکنند و بین مصرف این گیاه فاصله بیندازند. توصیه می‌شود که پس از مصرف 5 روز از این گیاه، 3 روز فاصله برای مصرف مجدد قرار دهید تا با عوارض مصرف گل گاو زبان به صورت ممتد و دائم مواجه نشوید.

مصرف گل گاو زبان برای چه کسانی مضر است 

خرید گل گاو زبان مرغوب از دیجی عطار

در این مقاله متوجه شدیم که مصرف گل گاو زبان برای چه کسانی مضر است؟ اما این موضوع نباید باعث شود که افراد از این گیاه برای بهره مندی از فواید آن استفاده نکنند. اگر دارای منع مصرف خاصی برای مصرف این گیاه دارویی نیستید، نیازی به نگرانی نیست و می‌توانید به راحتی آن را به صورت موضعی استفاده و یا خوراکی میل کنید. سایت اینترنتی دیجی عطار به شما برای خرید اینترنتی گل گاو زبان مرغوب و باکیفیت را می‌دهد. کافیست که بر اساس نیاز خود این گل گاو زبان‌ها را تهیه کنید و به هر شکلی که می‌خواهید آن را مصرف نمایید.

سوالات یا پیشنهادات
مصرف گل گاو زبان برای چه کسانی مضر است
خواص و مضرات آویشن برای پوست + نسخه و طریقه استفاده برای پوست
مصرف گل گاو زبان برای چه کسانی مضر است
بهار نارنج چیست؟ خواص، مضرات و موارد مصرف + نسخه | دیجی عطار
مصرف گل گاو زبان برای چه کسانی مضر است
طریقه درمان جوش و آکنه با استفاده از آویشن چگونه است؟
مصرف گل گاو زبان برای چه کسانی مضر است
خواص بابونه آلمانی چیست؟ + نسخه و دستور مصرف
مصرف گل گاو زبان برای چه کسانی مضر است
دارچین: ۲۰خواص دارچین، مضرات، نسخه و نحوه مصرف آن