تاثیر دانه شنبلیله روی دیابت چگونه است؟
قبل از اینکه بخواهیم در مورد طرز استفاده از دانه شنبلیله برای دیابت صحبت کنیم، اجازه دهید تا تاثیر این دانهها را بر روی قند خون بررسی کنیم. دانه شنبلیله یکی از گیاهان دارویی حاوی فیبر محلول است که میتواند باعث کاهش سرعت هضم و جذب کربوهیدراتها در بدن شود و همچنین به کاهش قند خون کمک کند.
مطالعات زیادی پیرامون تاثیر دانه شنبلیله بر روی دیابت انجام شدهاند که نشان میدهند علائم متابولیک مرتبط با دیابت نوع 1 و نوع 2، با کاهش گلوکز خون و بهبود تحمل گلوکز در انسان با کمک دانه شنبلیله بهبود پیدا میکند. افزودن 100 گرم پودر دانه شنبلیله بدون چربی به رژیم غذایی روزانه افراد مبتلا به دیابت نوع 1 و وابسته به انسولین، باعث کاهش سطح گلوکز خون ناشتا، بهبود تحمل گلوکز و همچنین کاهش کلسترول خون نیز میشود.
همچنین، افزودن 15 گرم پودر دانه شنبلیله در وعدههای غذایی افراد مبتلا به دیابت نوع 2، باعث کاهش سطح گلوکز خون پس از غذا میشود. به طور کلی، طبق مطالعات اننجام شده، این گیاه دارویی میتواند برای افراد مبتلا به پیش دیابت، دیابت نوع 2 خفیف و دیابت نوع 1 وابسته به انسولین، مفید باشد و باعث کنترل سطح گلوکز خون شود.
روش استفاده از دانه شنبلیله برای دیابت
فواید تخم شنبلیله برای سلامتی چیست؟
دانههای شنبلیله حاوی خواص آنتی اکسیدانی بسیار زیادی هستند که میتوانند از سلولها در برابر اثرات مخرب رادیکالهای آزاد محافظت کنند و باعث جلوگیری از پیری زودرس شوند. تخم شنبلیله حاوی فیبر محلول است که میتواند به حفظ قند خون در حالت ایده آل کمک کند و تولید انسولین را نیز افزایش دهد. این دانهها باعث افزایش شیر مادران شیرده شده و میتواند رشد نوزادان را در طول شیردهی مادران، بهبود ببخشید.
مطالعات مختلف نشان میدهند که تخم شنبلیله میتواند باعث مهار رشد سلولهای سرطانی شود و مانند یک داروی ضد سرطانی عمل کند. بانوان یائسه میتوانند از این گیاه دارویی برای کاهش علائم یائسگی استفاده کنند و فشار خون خود را نیز تنظیم نمایند. بانوان و آقایانی که دارای اضافه وزن هستند، به دلیل وجود فیبر بالا در تخم شنبلیله میتوانند آن را برای کاهش وزن مورد استفاده قرار دهند. سایر فواید تخم شنبلیله برای سلامتی عبارتند از:
• کمک به درمان آرتریت
• کمک به کنترل سوزش سر دل
• موثر در کاهش بیماریهای کلیوی
• رفع مشکلات معده و گوارش
• کمک به بهبود باروری بانوان
• موثر در درمان اختلالات جنسی آقایان
• درمان برونشیت
• کمک به کاهش آبسههای پوستی و بهبود سریعتر زخمها
• بهبود ریزش مو و کمک به رشد بیشتر موها
نحوه مصرف دانه شنبلیله برای دیابت
طرز استفاده از دانه شنبلیله برای دیابت
طرز استفاده از دانه شنبلیله برای دیابت بسیار متنوع است و شما میتوانید بر اساس سلیقه و شرایط روزانهای که دارید، یکی از این روشها را برای مصرف دانه شنبلیله انتخاب کنید.
1. چای شنبلیله برای دیابت
اگر عاشق این هستید که هر روز صبح یک فنجان چای میل کنید، بهتر است که به فکر یک چای مخصوص دیابت باشید. چای شنبلیله میتواند یکی از بهترین چایهایی باشد که برای کنترل گلوکز خون شما مورد استفاده قرار گیرد. برای تهیه چای شنبلیله جهت کنترل دیابت، باید مواد اولیه زیر را آماده کنید:
• 1 قاشق غذاخوری برگ خشک شنبلیله
• 1 قاشق چایخوری دانه شنبلیله
• 1 لیوان آب
• 1 قاشق چایخوری عسل (اختیاری)
یک فنجان آب را در کتری استیل و یا قابلمه به جوش برسانید. سپس برگها و دانههای شنبلیله را به این آب در حال جوش اضافه کنید و اجازه دهید تا 10 دقیقه دم بکشد. سپس چای را صاف کرده و میل کنید. اگر طعم تلخ شنبلیله برای شما خوشایند نیست، میتوانید مقداری عسل به آن اضافه کنید. این چای میتواند دو بار در روز صبحها و عصرها میل شود تا اثربخشی خود را بگذارد.
2. شنبلیله، دانه آلو، چریش و پودر کدو تلخ برای دیابت
این ترکیب، میتواند یکی از بهترین روشهای استفاده از دانه شنبلیله برای دیابت باشد. فقط کافیست که مواد تشکیل دهنده آن را تهیه کرده و از مزه و طعم آن نهایت لذت را ببرید. برای تهیه این ترکیب به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
• 1 قاشق غذاخوری پودر شنبلیله
• 1 قاشق غذاخوری پودر دانه جامون
• 1 قاشق غذاخوری پودر چریش
• 1 قاشق غذاخوری پودر کدو تلخ
برای تهیه این ترکیب، باید مواد ذکر شده را با هم مخلوط کنید. مواد بدست آمده را در یک ظرف شیشهای بریزید و در جای خشک و خنک نگهداری کنید. میتوانید دو بار در روز، هر بار یک قاشق چایخوری از این ترکیب را قبل از ناهار و شام با مقداری آب میل کنید. دیگر نیازی به دم کردن شنبلیله و تهیه دمنوش در این روش نیست.
3. تنتور شنبلیله برای دیابت
تنتور شنبلیله یکی دیگر از روشهای استفاده از دانه شنبلیله برای دیابت است که میتواند فواید بسیار زیادی برای بدن داشته باشد. اگر دیابت دارید و میخواهید با یک روش جدید از شنبلیله استفاده کنید، ما این روش را پیشنهاد میکنیم. برای تهیه تنتور شنبلیله برای دیابت، باید مواد اولیه زیر را آماده کنید:
• 2 قاشق غذاخوری برگ خشک شنبلیله
• 2 قاشق غذاخوری دانه شنبلیله
• 1 فنجان آب جوش
یک ظرف آلومینیومی آماده کنید و برگها و دانههای شنبلیله را در آن قرار دهید. یک فنجان آب جوش در ظرف بریزید و اجازه دهید تا این ترکیب به مدت 30 دقیقه روی حرارت ملایم دم بکشد. ترکیب به دست آمده را صاف کرده و در یک ظرف شیشهای نگهداری کنید. نصف قاشق چایخوری از تنتور را سه بار در روز میل کنید تا از فواید بی نظیر آن بهره مند شوید.
4. دانه شنبلیله و ماست برای دیابت
ماست و شنبلیله دارای خاصیت ضد التهابی بسیار قوی هستند و میتوانند به عنوان یک ترکیب عالی برای بهبود شرایط افرادی که به دیابت مبتلا هستند، مورد استفاده قرار گیرند. برای تهیه این ترکیب کافیست که مواد اولیه زیر را آماده کنید:
1 قاشق غذاخوری دانه شنبلیله
1 فنجان ماست ساده
دانههای شنبلیله را آسیاب کرده تا در نهایت یک پودر ریز بدست بیاید. سپس میتوانید یک فنجان ماست ساده کم چرب را به این دانهها اضافه کرده و خوب مخلوط کنید. حداقل دو بار در روز این ترکیب را مصرف کنید تا از فواید آن بهره مند شوید.
5. دانه شنبلیله با آب برای دیابت
سادهترین طرز استفاده از دانه شنبلیله برای دیابت، خیساندن آن در آب است. برای انجام این کار باید ابتدا مواد زیر را تهیه کنید:
• 2 قاشق غذاخوری دانه شنبلیله
• 2 لیوان آب
در یک کاسه یا ظرف 2 قاشق غذاخوری دانه شنبلیله را بریزید و آن را با آب معمولی بپوشانید. سپس درب ظرف را ببندید و اجازه دهید تا یک شب باقی بماند. نوشیدنی بدست آمده را صبح روز بعد صاف کرد و میل کنید. اگر هر روز این ترکیب را میل کنید، میتوانید سطح گلوکز خون خودتان را کاهش دهید.
6. شنبلیله به عنوان ادویه برای دیابت
قرار نیست که همیشه شنبلیله را به عنوان یک دارو استفاده کنید. گاهی اوقات میتوان آن را به عنوان یک ادویه در غذاهای مختلف استفاده کرد. تهیه برنج با ترکیب شنبلیله میتواند بسیار به افرادی که دارای قند خون بالا هستند، کمک کند. نکته مهمی که باید برای استفاده از شنبلیله به آن توجه داشته باشید این است که با گرم شدن این ادویه خاص و خوش بو، خاصیت آن از بین میرود. بنابراین، اگر قرار است آن را به غذاهای خودتان اضافه کنید. بهتر است که پس از پخت غذا آن را مورد استفاده قرار دهید.
طرز استفاده از دانه شنبلیله برای دیابتی ها
برای دیابت چه مقدار شنبلیله مصرف کنیم؟
حالا که با طرز استفاده از دانه شنبلیله برای دیابت آشنا شدید، احتمالا برای شما این سوال مطرح شده است که دوز مصرف شنبلیله در طول روز برای کنترل دیابت چقدر است؟ همانطور که مصرف به اندازه شنبلیله میتواند باعث کنترل دیابت و قند خون شود، مصرف زیاد آن مضر است. دوز توصیه شده برای شنبلیله بین 2.5 گرم تا 15 گرم بسته به شدت بیماری، سن و قد بیمار است.
میزان مصرف شنبلیله در طول روز بستگی به خود فرد و شدت بیماری آن نیز دارد. برخی از افراد روزانه با مصرف 12.5 گرم پودر شنبلیله قند خون خودشان را کاهش میدهند و برخی دیگر مانند با مصرف تنها 2.5 گرم پودر شنبلیله، باعث کنترل گلوکز خون خود شوند.
فواید شنبلیله برای دیابتی ها
آیا مصرف شنبلیله ایمن است؟
شنبلیله یکی از گیاهان دارویی مفید برای دیابت است که مصرف آن در اکثر مواقع ایمن است. مگر اینکه افراد دارای بیماریهای خاصی باشند و مصرف این گیاه برای آنها مضر باشد. از جمله عوارض و احتیاطات مصرف این گیاه برای افراد دیابتی و مردم عادی عبارتند از:
• بانوانی که مبتلا به سرطانهای حساس به هورمون هستند، باید با احتیاط بیشتری شنبلیله استفاده کنند. چرا که این گیاه میتواند باعث تقلید رفتار استروژن شود.
• در صورتی که شنبلیله در دوزهای زیاد مصرف شود، میتواند عوارض جانبی خاصی را مانند گاز و نفخ به همراه داشته باشد.
• شنبلیله میتواند با داروهای ضد دیابت و داروهای ضد انعقاد خون تداخل نشان دهد. از این رو در صورتی که از این داروها استفاده میکنید، بهتر است که برای مصرف شنبلیله با پزشک خود مشورت نمایید.
از کجا تخم شنبلیله بخریم؟
با توجه به توضیحات ارائه شده در این مقاله در مورد طرز استفاده از دانه شنبلیله برای دیابت، اگر به دیابت نوع 1، نوع 2 و پیش دیابت مبتلا هستید میتوانید با مشورت پزشک از تخم شنبلیله استفاده کنید. حتما تخم شنبلیله را از یک مجموعه معتبر که خیالتان از بابت کیفیت محصولات آن راحت است بخرید. فروشگاه اینترنتی دیجی عطار از محصولات خود مطمئن بوده و بهترین آنها را به مردم ارائه میکند. اگر میخواهید تخم شنبلیله باکیفیت بخرید، کافیست که به سایت دیجی عطار مراجعه کنید و بر اساس نیاز خود خریدتان را انجام دهید.