سرما باعث چه بیماری هایی میشود + روش های درمان آن ها

سرما باعث چه بیماری هایی میشود

  • ایکونتیم تولید محتوای دیجی عطار
  • ایکون1402/10/10
سرما باعث چه بیماری هایی میشود

از نظر طب سنتی عامل بسیاری از بیماری های بدن به علت سردی و یا غلبه سردی در بدن است، مثلا سرما بیماری های قلبی، فشار خون، بیماری های ریوی و تنفسی را تشدید می کند. ‌آیا می دانید سرما باعث چه بیماری هایی میشود؟ سرماخوردگی و آنفولانزا از معمول ترین بیماری هایی است که به علت سرما ایجاد می شود، چون در فصول سرد سال سرعت تکثیر عوامل بیماری زا بیشتر شده و بدن نیز به علت تامین گرمای مورد نیاز بدن قدرت دفاعی کمتری در مقابل این پاتوژن ها دارد. اگر اطلاعات کافی در این زمینه داشته باشید چه بسا بسیاری از بیماری های شما برطرف خواهد شد و سیستم ایمنی قوی تری در مقابل سایر بیماری ها خواهید داشت.

در این مقاله شایع ترین بیماری های فصل سرد سال، علائم ، روش های پیشگیری و درمان آن ها خواهیم پرداخت. اگر از افراد حساس جامعه هستید مثلا کودکان یا افراد کهنسال حتما در مقابل سرما پوشش مناسبی داشته باشید. بدن برای مقابله با اثرات سرما از خود واکنش هایی را نشان می دهد که دمای بدن را در حد بهینه ای تنظیم نماید ولی این واکنش ها در بعضی از افراد با بیماری های مانند تیروئید و قلبی به سختی صورت می گیرد. اگر افرادی با این مشکلات در کنار شما زندگی می کنند در فصول سرد سال بیشتر مراقب آن ها باشید‌.

بیماری های ویروسی ناشی از سرما

سرماخوردگی و آنفولانزا از معمول ترین بیماری های شناخته شده فصول سرد سال هستند. علاوه بر این دو بیماری به نظر شما سرما باعث چه بیماری هایی میشود؟ عفونت های تنفسی ویروسی عامل اصلی این دو بیماری هستند. اگر سیستم ایمنی بدن فرد ضعیف باشد در صورت مواجه با ویروس مقاومت کمتری داشته و این بیماری در فرد علائم بیشتری را بروز می دهد. برای پیشگیری از این دو بیماری بهتر است بدن را از سرما محفوظ نگه دارید و تا جایی که امکان پذیر است کمتر در مجاورت هوا یا محیط های سرد قرار بگیرید.

مصرف مناسب آب و حفظ رطوبت بدن یکی از بهترین راه های پیشگیری از این دو بیماری ویروسی است، دمنوش های گرم نیز پیشنهاد عالی در این زمینه است. مصرف دمنوش زنجبیل، پونه، آویشن و نعناع جزو مهمترین پیشنهاد های متخصصین طب سنتی در فصل سرد سال است. با مصرف مواد غذایی مفید مانند انواع ماهی، تخم مرغ و سبزیجات و میوه هایی مانند انار و پرتقال در فصول سرد بدن خود را در مقابل ویروس های سرماخوردگی و آنفولانزا واکسینه نمایید. در صورت داشتن بدنی مقاوم تر کمتر گرفتار ویروس های منتشر شده در جامعه خواهید شد و یا در صورت ابتلا درجه های خفیف تری را خواهید گرفت.

پیشگیری از سرمازدگی- عطاری دیجی عطار

سرمازدگی

بدن هوشمند است و زمانی که برای مدت زمان طولانی در مقابل سرما قرار می گیرد از انرژی ذخیره خود برای مقابله با اثرات نامطلوب سرما استفاده می کند. اگر این مدت زمان طولانی باشد و انرژی ذخیره ای بدن کم باشد بدن شروع به ایحاد علائمی مانند بی حالی، گیجی، بی حسی، احساس یخ زدگی و کاهش سطح هوشیاری خواهد کرد. که هر کدام از این علائم برای ادامه حیات فرد خطرناک است‌. اولین عامل مهم در جلوگیری از سرمازدگی نبودن طولانی مدت در محیط های سرد است مثلا در فصول سرد حتما با اطلاع از شرایط آب و هوایی کوهنوردی داشته باشید. برای مقابله با سرما زدگی حتما سر، دست و پا پوشش کافی داشته باشند و مصرف مداوم مایعات گرم در زمان مجاورت در محیط های سرد حتما فراموش نشود.

بیماری هایی که در سرما تشدید می شوند

به نظر شما سرما باعث چه بیماری هایی میشود؟ سرما علاوه بر ایجاد بیماری های مختلف، بیماری های زمینه ای و مزمن را شدت می بخشد و افراد بیمار عوارض و علائم بیشتری را از خود نشان می دهند، به عنوان نمونه به چند مورد از آن ها اشاره می کنیم. مثلا سرما باعث تنگ تر شدن رگ ها و عروق خونی می شود، در نتیجه افراد مبتلا به بیماری های قلبی ریسک بیشتری را در این فصول خواهند داشت. شواهد و آمار پزشکی نیز مویید افزایش میزان سکته های قلبی در فصل زمستان است. تنگی عروق خونی خود زمینه ساز افزایش فشار خون در افراد مستعد فشار بالا است، پس اگر فشار خون دارید در فصول سرد سال بیشتر آن را چک نمایید و از دمنوش های توصیه شده برای تنظیم فشار خون در حد بهینه استفاده نمایید.

سینوزیت نیز در فصول سرد سال عوارض بیشتری خواهد داشت. باد های سرد زمستان و یا قرار گرفتن در باران می تواند سینوس ها را تحریک نماید و سردرد های شدید را ایجاد نماید. التهاب ها و عفونت های سینوسی در اثر سرما بیشتر خواهد شد، بخور های گیاهی مانند اکالیپتوس راهکار مناسبی برای کاهش درد های سینوسی خواهد بود. برای خرید روغن اوکالیپتوس دیجی عطار انتخاب خوبی خواهد بود، زیرا بهترین کیفیت روغن خالص را با مناسب ترین قیمت ها عرضه می کند. درد های سینوسی با ماساژ شقیقه با روغن بنفشه تسکین پیدا می کند.

حساسیت های فصلی از جمله آسم و تنگی نفس به علت سرمای بیشتر هوا در این فصل بیشتر گزارش می شود. سرمای هوا با انسداد مسیرهای تنفسی نفس کشیدن را برای افراد با مشکلات آسم سخت تر خواهد کرد. خشکی پوست نیز از دیگر حسایت های فصلی است که بیشتر در فصل زمستان گزارش می شود. خشکی لب به علت نازکی پوست لب از شایع ترین مشکلات خشکی پوست در زمستان است. مصرف به اندازه آب و مایعات راهکار مناسبی برای حل این مشکل خواهد بود. انواع دمنوش های گیاهی نیز پیشنهاد خوبی برای حل مشکلات خشکی پوست است. استفاده مداوم انواع مرطوب کننده پس از هر بار حمام یا شستشوی دست ها در بسیاری از افراد مفید بوده است، شما نیز حتما این روتین پوستی را رعایت نماید تا مشکلات خشکی پوست کمتری در زمستان داشته باشید.

Insert description

آرتروز و فصل سرما

درد های مفصلی از مهمترین مشکلات افراد مبتلا به آرتروز است‌. بسیاری از افراد مبتلا به آرتروز گزارش کرده اند که میزان این درد ها در فصول سرد سال بیشتر می شود. نوشیدن مایعات کافی و غذا های مناسب و ورزش بهترین پیشنهاد ها برای کنترل این درد های عضلانی و مفصلی خواهد بود. نکته منفی در مورد این بیماری عدم درمان کامل علائم آن است و با اتخاذ بهترین روش ها فقط می توان شدت علائم را کاهش داد.‌ نوشیدن آب کافی و دمنوش های گرم انتخاب مناسبی برای کنترل درد های این بیماری مزمن است. دمنوش های گرم مانند دارچین و زنجبیل با گرم نگه داشته کردن بدن میزان ورم و درد مفاصل را خیلی کمتر خواهند نمود.

دمنوش ها و گیاهان دارویی ضد التهاب نیز انتخاب عالی برای کاهش این درد ها به مقدار زیادی هستند. زنجبیل از بهترین گیاهان دارویی ضد التهابی برای کاهش علائم درد های آرتروز است‌. مصرف زنجبیل تازه در کنار وعده های غذایی و یا تهیه دمنوش زنجبیل پیشنهاد بسیاری از متخصصین طب سنتی است. ماساژ با روغن زنجبیل نیز انتخاب خوبی برای کاهش این درد ها است. برای خرید اینترنتی روغن زنجبیل با کیفیت فروشگاه آنلاین دیجی عطار بهترین انتخاب برای شما خواهد بود زیرا بهترین کیفیت روغن خالص را با مناسب ترین قیمت ها عرضه می کند. برای ارتباط تلفنی و مشاوره با کارشناسان دیجی عطار می توانید با شماره 02146040451ارتباط برقرار نمایید. دمنوش آویشن علاوه بر خواص ضد باکتری و ویروسی خود انتخابی عالی برای کاهش درد های آرتروزی است. بسیاری از افراد از این دمنوش برای تسکین درد های مفصلی خود استفاده نموده و بهترین جواب های ممکن را گرفته اند.

سرما و بیماری های خود ایمنی

متخصصین ثابت نموده اند که بسیاری از بیماری های خود ایمن مانند لوپوس و ام اس در هوای سرد تشدید می شوند. افراد با این بیماری ها بهتر است کمتر در مجاورت هوای خیلی سرد باشند و کار های خود را ترجیحا در آب و هوای مناسب تر انجام بدهند. افراد معمولی بر اثر مکانیزم های تنظیمی خود به راحتی می تواند دمای بدن را در محدوده مناسبی تنظیم نماید ولی این تنظیم در افراد با بیماری های خود ایمن سخت تر است. اگر بیماری خود ایمن فرد کنترل شده و تخت نظر باشد کنترل دما در سرما بهتر انجام خواهد گرفت.

افزایش افسردگی در هوای سرد

آیا تا به حال شنیده اید که بعضی افراد در هوای سرد درجه هایی از افسردگی را تجربه می کنند. روزهای سرد سال از آن جا که با روزهای کوتاه و کم نور شناخته می شوند روی خلق و خو افراد خیلی تاثیر دارد.‌ مثلا ممکن است فردی را بشناسید که در فصول گرم سال بشاش و خوش برخورد است ولی در فصول سرد سال بیشتر دوست دارد تنها و در منزل باشد. ‌این درجه هایی از افسردگی فصلی است، در چنین مواقعی مصرف مقدار کافی ویتامین D و نوشیدن مایعات کمک زیادی خواهد کرد.

سردی بدن- فروشگاه اینترنتی دیجی عطار

روش های غلبه بر سرما

ابتدا از راهکارهای ساده و ابتدایی شروع می کنیم، در مواجه با سرما حتما از پوشش مناسب استفاده نمایید. پوشش تان در چنین مواقعی نه کم و نه خیلی زیاد باشد، پوشش اضافی نیز به علت عرق کردن زیاد باعث سرمای بیشتر بدن خواهد شد. گرمیجات حتما بدن شما را در مقابل بیماری های مختلف فصل سرما ایمن تر خواهد کرد، مانند انواع مغزیجات مانند گردو و کشمش. نوشیدنی های گرم مانند قهوه و نسکافه نیز پیشنهاد های خوبی هستند. گیاهان دارویی و دمنوش های گیاهی به علت افزایش سیستم ایمنی گزینه مطلوب تری برای این منظور هستند.

دمنوش های با طبع گرم قطعا جواب بهتری در اکثریت افراد خواهد داشت، دمنوش های بادرنحبوبه، سنبل الطیب، گل گاو زبان، به لیمو، بابونه بهترین انتخاب های ممکن گیاهی هستند و بسیاری از افراد از مصرف این دمنوش ها در فصول سرد بهترین نتایج درمانی را گرفته اند. در انتخاب دمنوش های گیاهی بهتر است دمنوش هایی با خواص ضد التهابی، آنتی اکسیدان و سرشار از ویتامین C را انتخاب نمایید تا سیستم ایمنی بدنی شما را در مقابل بسیاری از عفونت های ویروسی و باکتریایی این فصل ایمن نماید. دمنوش پونه کوهی، بابونه، چای ترش و نعناع فلفلی از بهترین دمنوش های مورد استفاده برای این منظور است.

پیشنهاد جالب

اگر از متخصصین طب سنتی بپرسید که سرما باعث چه بیماری هایی میشود و راهکار پیشنهادی آن ها چیست، به طور قطع مشکلات سرماخوردگی و آنفولانزا را از بیشترین این مشکلات می دانند. انواع دمنوش های گرم نیز بهترین پیشنهاد این متخصصین است.‌ دمنوش زنجبیل، دارچین و آویشن با افزایش گردش خون در بدن جلوی سرمای بدن و بیماری های متعاقب آن را خواهد گرفت. استفاده از انواع ادویه های گرم مانند زیره، فلفل و زردچوبه به اعتدال مزاج شما به سمت گرما در فصول سرد کمک زیادی خواهد کرد.‌

سوالات یا پیشنهادات
سرما باعث چه بیماری هایی میشود
درمان انواع سرفه با طب سنتی و گیاهان دارویی
سرما باعث چه بیماری هایی میشود
زنجبیل برای زخم معده مضر است یا مفید است؟
سرما باعث چه بیماری هایی میشود
خواص بارهنگ برای درمان کیست؟ (بررسی کامل)
سرما باعث چه بیماری هایی میشود
کرونا، کوچک اما بی رحم
سرما باعث چه بیماری هایی میشود
خاکشیر و تخم شربتی: خواص آن برای ورزشکاران، کبد و مو