بهترین گیاه دارویی برای رفلاکس معده

بهترین گیاه دارویی برای رفلاکس معده

  • ایکونتیم تولید محتوای دیجی عطار
  • ایکون1402/7/4
بهترین گیاه دارویی برای رفلاکس معده

بهترین گیاه دارویی برای رفلاکس معده کدام است؟ رفلاکس معده یک بیماری شایع گوارشی و نوعی سندروم است که به دلیل اختلال در عملکرد دریچه بین مری و معده به وجود می‌آید. رفلاکس باعث برگشت اسید و محتویات معده به مری، حفره دهان و حتی ریه‌ها می‌شود. رفلاکس اسید معده معمولا با علائمی مانند سوزش سر دل، احساس سوزش در قفسه سینه، سرفه‌های مزمن، التهاب حنجره و گرفتگی صدا همراه است. برای درمان رفلاکس اسید معده روشها و داروهای شیمیایی توسط پزشکان و متخصصان گوارش تجویز می‌شود. در طب سنتی از گیاهان دارویی برای درمان رفلاکس اسید معده استفاده می‌شود. در این مقاله به معرفی دمنوش‌ها و گیاهان دارویی مفید برای درمان رفلاکس معده و تاثیر آن‌ها در کاهش علائم رفلاکس می‌پردازیم. تا پایان همراه ما باشید.

درمان رفلاکس معده با گیاهان دارویی

در طب سنتی برای درمان رفلاکس معده از گیاهان دارویی استفاده می‌شود که باعث کاهش میزان ترشح اسید معده شده و علائم رفلاکس اسید را بهبود می‌بخشند. مصرف گیاهان دارویی ضد اسید معده در کنار دارویی‌های که پزشک برای شما تجویز کرده است می‌تواند به بهبود سریع‌تر شما کمک کند. بهتر است قبل از مصرف گیاهان دارویی برای درمان رفلاکس اسید معده با پزشک خود مشورت نمایید.

در ادامه با گیاهان دارویی مفید برای درمان رفلاکس معده آشنا می‌شویم.

زنجبیل

زنجبیل برای رفلاکس معده- دیجی عطار

یکی از بهترین داروهای گیاهی که در طب سنتی برای درمان بیماری‌های گوارشی تجویز می‌شود، زنجبیل است. زنجبیل ضد تهوع است و باعث می‌شود غذا با سرعت بیشتری از معده خارج شود. بنابراین به عملکرد طبیعی دستگاه گوارش کمک کرده و از مشکلاتی مانند تولید گاز در معده و برگشت اسید معده جلوگیری می‌کند. همچنین خاصیت ضد التهابی این گیاه دارویی تورم و ناراحتی مری را کاهش می‌دهد.
بنابراین دمنوش یا چای زنجبیل یک داروی طبیعی موثر برای کاهش علائم شدید رفلاکس معده و سوزش سر دل به حساب می‌آید. مصرف متعادل دمنوش زنجبیل (2 فنجان چای زنجبیل قبل از غذا) عوارض جانبی کمی دارد اما مصرف بیش از حد آن سبب سوزش معده خواهد شد.

شما می‌توانید قبل از هر وعده غذایی دو فنجای چای زنجبیل میل کنید یا زنجبیل را به صورت تازه یا خشک به غذای خود اضافه نمایید.

بابونه

بابونه به طور سنتی برای کاهش استرس، بهبود خواب و درمان مشکلات گوارشی مورد استفاده قرار می‌گیرد. بابونه خواص ضد التهابی و ضد میکروبی دارد و به کاهش تولید اسید معده، درمان سوزش سردل و رفلاکس اسید کمک می‌کند. به‌علاوه التهاب مری ناشی از بازگشت اسید را کاهش می‌دهد.

یکی از دلایل رفلاکس اسید کم خوابی و استرس است که بابونه با ب رفع این مشکلات باعث درمان اسید معده می‌شود. برای استفاده از خواص این گیاه، نیم ساعت قبل از غذایک استکان دمنوش یا عرق بابونه بنوشید. یا 50 قطره تنتور بابونه را سه بار در روز میل کنید.

ریشه شیرین بیان 

درمان رفلاکس معده با ریشه شیرین بیان- دیجی عطار

هزاران سال است که از خواص دارویی ریشه گیاه شیرین بیان برای درمان سرفه، آرامش اعصاب و درمان بیماری‌های گوارشی استفاده می‌شود. مصرف شیرین بیان برای درمان زخم معده، سوزش معده، کولیک و ورم معده مفید است. این گیاه حاوی ماده موثره گلیسیریزین است که به درمان زخم‌های گوارشی کمک می‌کند.

شیرین بیان با یک ماده ژل مانند لایه مخاطی پوشش مری را افزایش داده و در برابر اسید معده از آن محافظت می‌کند. به منظور بهره‌مندی از خواص شیرین بیان برای جلوگیری از رفلاکس معده، به مدت یک هفته حدود 20 دقیقه قبل از صرف غذا 1 قاشق قاشق چایخوری شیرین بیان را در یک لیوان آب ریخته میل کنید. اگر بیماری خاصی دارید قبل از مصرف شیرین بیان حتما با پزشک خود مشورت کنید.

بادرنجبویه

بادرنجوبویه یکی از بهترین گیاهان دارویی برای درمان رفلاکس اسید معده است. ماده موثره این گیاه برای آرام کردن دردهای عصبی معده، درمان رفلاکس معده و نفخ روده و معده موثر است. بادرنجبویه را می‌توان به صورت دمنوش، عرق یا پودر گیاه خشک شده استفاده کرد.

ریشه گل ختمی

ریشه گل ختمی غلظت موسیلاژ بالایی دارد، یعنی زمانی که با آب مخلوط می‌شود حالت خمیری پیدا می‌کند. این ماده یک لایه التیام بخش و محافظ در سطح مری که در اثر رفلاکس اسید تحریک شده، ایجاد می‌کند. به این ترتیب می‌تواند علائم رفلاکس اسید معده را کاهش دهد.

برای تهیه این ماده دو قاشق غذاخوری ریشه خشک شده گل ختمی را در یک چهارم لیوان آب ریخته و اجازه دهید شب تا صبح بماند. سپس آن را میل کنید.

رازیانه 

در طب سنتی برای از بین بردن اسپاسم معده، درمان سوءهاضمه و نفخ معده رازیانه را تجویز می‌کنند. شما می‌توانید برای چند روز، بعد از صرف هر وعده غذایی، نصف قاشق چایخوری دانه رازیانه را بجوید یا این دانه گیاهی را در آب جوش ریخته و بعد از 10 دقیقه مصرف نمایید. توجه داشته باشید که روزانه نباید بیش از یک قاشق غذاخوری رازیانه مصرف کنید.

آلوئه ورا

عنوان عکس: تاثیر آلوئه ورا در درمان رفلاکس معده 

آلوئه ورا را نیز می‌توان به عنوان بهترین گیاه دارویی برای رفلاکس معده معرفی کرد. عصاره آلوئه ورا برای هضم غذا و درمان التهاب مفید است. لذا مصرف آن قبل از هر وعده غذایی، تحریک ناشی از بازگشت اسید معده را کاهش می‌دهد. همچنین این گیاه حاوی فیبر فراوان است که به تنظیم حرکات روده و کاهش یبوست نیز کمک می‌کند. حدود یک چهارم لیوان آب آلوئه ورا را نیم ساعت قبل از غذا بنوشید تا سوزش سر دل و رفلاکس اسید معده شما بهبود یابد.

سنبل ختایی 

سنیل ختایی گیاه دارویی است که میوه، دانه و ریشه آن خواص دارویی فراوانی دارند. برای استفاده از خواص این گیاه دارویی برای رفلاکس معده باید عصاره آن را با عصاره سیر، هویج و رازیانه مخلوط کرده و سه بار در روز میل کنید. میزان مصرف در هر وعده نباید بیش از یک میلی ‌لیتر باشد.

خارمریم 

یکی دیگز از گیاهان دارویی مفید برای درمان رفلاکس معده شیره خار مریم است. خارمریم سرشار از کلسیم است و به درمان رفلاکس اسید کمک می‌کند. توجه داشته باشید که بیش از 200 گرم از شیره این گیاه نباید مصرف شود.

سرکه سیب 

سرکه سیب برای درمان رفلاکس اسید معده- دیجی عطار

یک فرآورده گیاهی موثر برای درمان اسید معده سرکه سیب است. اسید این سرکه باعث هضم غذا و ایجاد تعادل در ترشح اسید معده می‌شود. نیم ساعت قبل از هر وعده غذایی یک تا دو قاشق چایخوری سرکه سیب خالص را در یک لیوان آب گرم ریخته و بنوشید. اگر این کار به مدت چند ماه ادامه دهید مشکل رفلاکس اسید معده شما رفع خواهد شد.

همچنین می‌توانید هر زمان که احساس سوزش سر دل دارید سرکه را در آب سرد یا ولرم ریخته و میل نمایید.

جلبک دریایی فوکوس 

جلبک دریایی فوکوس به هضم غذا، درمان یبوست و رفع مشکلات گوارشی کمک می‌کند. لذا یک گیاه دارویی مفید برای درمان رفلاکس معده به شمار می‌رود. این گیاه را می‌توان به شکل کپسول و سه بار در روز مصرف کرد. مصرف بیش از حد این گیاه فرد را در خطر مسمومیت ید قرار می‌دهد. بنابراین روزانه بیش از 10 میلی گرم جلبک دریایی فوکوس مصرف نکنید.

زیره 

زیره اسید و گاز معده را کاهش داده و برای تسریع هضم غذا و درمان رفلاکس اسید معده نیز مفید است. برای مصرف زیره می‌توانید آن را به عنوان طعم دهنده و ادویه به غذا اضافه کنید یا بعد از هر وعده غذایی یک قاشق چایخوری دانه زیره را در آب جوش ریخته و کمی صبر کنید تا دم بکشد. سپس دانه‌ها را جدا کرده و دمنوش زیره خود را بنوشید.

خردل زرد 

خردل زرد برای درمان سوزش سر دل- دیجی عطار

برای درمان فوری سوزش سر دل و رفلاکس اسید معده شدید، یک قاشق چای خوری خردل زرد بخورید. اگر این کار برایتان دشوار است، آن را در آب حل کرده و سپس میل نمایید. خردل زرد اسید معده را خنثی می‌کند. اما مصرف بیش از حد آن باعث بدتر شدن سوزش معده می‌شود.

درمان خانگی رفلاکس معده 

اگر می‌خواهید برای همیشه، مشکل رفلاکس اسید معده خود را درمان کنید، بهترین کار تغییر سبک زندگی است. اقدامات زیر تا حد زیادی می‌تواند برای تخفیف علائم بازگشت اسید به مری موثر باشد.

- کم و آهسته غذا بخورید. معده پر و سنگین احتمال رفلاکس اسید را افزایش می‌دهد. روزانه به جای مصرف سه وعده غذایی سنگین و پرحجم، پنج وعده سبک میل کنید. آهسته و با آرامش غذا بخورید و غذای خود را به خوبی بجوید.

- بعد از صرف غذا دراز نکشید. زمانی که بدن به حالت ایستاده یا نشسته است تعادل در ترشح اسید معده حفظ شده و رفلاکس اتفاق نمی‌افتد. حد اقل دو ساعت بعد از خوردن غذا دراز نکشید.

- بلافاصله بعد از صرف غذا تحرک نداشته باشید. تا چند ساعت بعد از صرف معده غذایی از ورزش و فعالیت‌های سنگین اجتناب کنید. قدم زدن آرام قبل از رفتن به رختخواب خوب است. اما تمرینات سخت و خم شدن بعد از غذا، اسید معده را به مری بازگشت می‌دهد.

- نوشیدنی‌های الکلی و گازدار ننوشید. الکل گاز این نوع نوشیدنی‌ها هنگام خروج از معده مقداری از اسید و محتویات معده را به مری برمی‌گرداند.

- وزن خود را کاهش دهید. اگر دچار اضافه وزن و چاقی هستید برای رفع مشکل بازگشت اسید معده بهتر است وزن خود را به حد متعادل برسانید.

- هنگام خواب سر را بالاتر از بدن نگه دارید. در حالت ایده آل، هنگام دراز کشیدن و خواب سر باید حدود 20 سانتی متر بالاتر از پاها قرار بگیرد. در این حالت معده در شرایط خوبی قرار می‌گیرد و اسید معده به مری رفلاکس نمی‌کند.

- سیگار نکشید. نیکوتین موجود در سیگار، عضلات تحتانی نگه دارنده مری را شکل کرده و رفلاکس اسید معده به مری را افزایش می‌دهد.

- داروهای مصرفی خود را چک کنید. مشکل رفلاکس اسید معده گاهی به دلیل عوارض جانبی مصرف برخی داروها مانند داروهای ضد افسردگی، مسکنهای ضد التهاب و داروهای فشار خون اتفاق می‌افتد. اگر داروی خاصی مصرف می‌کنید و دچار رفلاکس معده هستید به پزشک خود اطلاع دهید تا در صورت امکان داروی شما را جایگزین نماید.

- مصرف غذاهای محرک اسید معده را محدود کنید. برخی مواد غذایی مانند نعناع، غذاهای چرب، غذاهای تند، گوجه‌فرنگی، پیاز، سیر، قهوه، چای و شکلات باعث مشکل اسید معده را تشدید می‌کنند. کاهش و قطع مصرف این خوراکی‌ها در درمان رفلاکس اسید معده موثر است.

جمع‌بندی 

همانطور که متوجه شدید مصرف گیاهان دارویی و اصلاح سبک زندگی از جمله بهترین روش‌ها برای درمان مشکل بازگشت اسید معده به مری و تخفیف علائم آزاردهنده آن است. امیدواریم با خواندن این مقاله بهترین گیاه دارویی برای رفلاکس معده را شناخته باشید و بتوانید با مصرف این گیاهان پرخاصیت از سوزش معده و رفلاکس اسید معده رهایی یابید. برای خرید بهترین گیاهان دارویی برای رفلاکس معده به عطاری آنلاین دیجی عطار مراجعه نمایید.

سوالات یا پیشنهادات
بهترین گیاه دارویی برای رفلاکس معده
خواص و مضرات آویشن برای پوست + نسخه و طریقه استفاده برای پوست
بهترین گیاه دارویی برای رفلاکس معده
بهار نارنج چیست؟ خواص، مضرات و موارد مصرف + نسخه | دیجی عطار
بهترین گیاه دارویی برای رفلاکس معده
طریقه درمان جوش و آکنه با استفاده از آویشن چگونه است؟
بهترین گیاه دارویی برای رفلاکس معده
خواص بابونه آلمانی چیست؟ + نسخه و دستور مصرف
بهترین گیاه دارویی برای رفلاکس معده
دارچین: ۲۰خواص دارچین، مضرات، نسخه و نحوه مصرف آن