عوارض پوست خشخاش

عوارض پوست خشخاش

  • ایکونتیم تولید محتوای دیجی عطار
  • ایکون1402/8/15
عوارض پوست خشخاش

خشخاش از جمله گیاهان دارویی است که به دلیل خواصی که دارد برای درمان و تسکین درد مورد استفاده قرار می‌گیرد. اما عوارض پوست خشخاش در کنار خواصی که دارد نیز باعث شده تا با احتیاط مصرف شود. خواص درمانی پوست خشخاش باعث شده تا برای درمان‌های مشکلات مو و پوستی، دیابت، مشکلات تنفسی و ریه، بیماری‌های قلب، راحتی برای خواب و... مصرف شود اگر چه در این مقاله قصد داریم به عوارض خشخاش بپردازیم.

عوارض مصرف پوست خشخاش- دیجی عطار

خشخاش چیست؟

ممکن است با شنیدن اسم خشخاش به تریاک و مواد اعتیادآور فکر کنید. ولی در واقعیت، خشخاش با آنچه که فکر می‌کنید متفاوت است. خشخاش که به آن کوکنار نیز می‌گویند از گیاهان دارویی علفی یک ساله می‌باشد که در دسته شقایق‌ها قرار می‌گیرد و شامل انواع مختلفی می‌شود. مقاومت این گیاه نسبت به سرما و گرما بالا می‌باشد.

شیره خشک‌شده در قسمت کاسبرگ گیاه تریاک نامیده می‌شود که خاصیت ضد درد، ضد اسهال و آرامبخش دارد. آلکالوئید موجود در این گیاه آن را برای مصارف دارویی و صنعتی مناسب کرده است. میوه این گیاه مانند کپسول است که با بریدن آن شیرابه سفیدی از آن خارج می‌شود. با گرفتن آب شیرابه و خشک کردن آن ماده قهوه‌ای تریاک به‌دست می‌آید.

گیاه خشخاش یا کوکنار از نظر ظاهری تکه‌هایی از پوست یا کپسول استو‌انه‌ای و یا کروی میوخ می‌باشد که از یک دم برجسته و یک بخش شبیه به تاج که به رنگ زرد روشن می‌باشد تشکیل شده است. ارتفاع گیاه خشخاش گا‌هاً به دو متر هم می‌رسد. خشخاش دارای برگ‌های نسبتاً بزرگ، نوک تیز می‌باشد و میوه این گیاه به شکل یک کپسول تخم مرغی شکل یا کروی شکل است.

انواع خشخاش

خشخاش سفید، سیاه، شرقی، زبدی، منشور و شاخی از انواع خشخاش هستند. خشخاش چهار نژاد دارد. آلبوم (سفید) که از گل‌های سفید تشکیل شده و اغلب برای تولید مورفین یا تریاک کاربرد دارد. این نوع از خشخاش به صورت عمده در هندوستان و افغانستان کاشته می‌شود. نیگروم (سیاه) نمونه‌ای دیگر از خشخاش است که از گل‌هایی به رنگ بنفش یا بنفش تیره برخوردار می‌باشد و برای تولید روغن از دانه‌ها در اروپا کاشته می‌شود. ستیگروم دیگر نژاد خشخاش‌ها است که برای تولید روغن کاشته می‌شود وبه میزان کمی نیز مرفین دارد.

خواص روغن خشخاش- دیجی عطار

روغن خشخاش

این روغن گیاهی از ترکیبات خاصی برخوردار است و این ترکیبات باعث شده در صورت مصرف آن آستانه تحمل درد بالاتر رود و میزان تحریک‌پذیری کاهش یابد. آلکالوئید‌های افیونی که در روغن خشخاش وجود دارد خاصیت مسکنی دارد و درد‌های عضلانی، مفصلی، و درد کمر و سیاتیک را بهبود می‌دهد. این خاصیت باعث شده تا در صنعت داروسازی کاربرد فراوانی داشته باشد. معمولاً دکتر طب سنتی مصرف این روغن گیاهی را جهت تسکین درد‌های مفصلی، درد سیاتیک، آرتریت حاد و درد کمر پیشنهاد می‌دهد.

طرز تهیه دمنوش خشخاش

اگر قصد تهیه دمنوش پوست خشخاش را دارید می‌بایست ۵ الی ۱۰ گرم از گیاه خشک شده و یا ۱۵ گرم از گیاه تازه خشخاش را در یک لیوان آب جوش اضافه کنید و به مدت ۱۰ دقیقه منتظر باشید تا دم بکشد. چنانچه نمی‌توانید مزه تلخ چای را تحمل کنید می‌توانید مقداری عسل داخل چای بریزید.

پوست خشخاش چه خاصیتی دارد؟

از خواص پوست خشخاش می‌توان به رفع تشنگی، التهاب و تب، یبوست و التهابات شکمی اشاره نمود. به توصیه طب سنتی مصرف خشخاش به دلیل برخورداری از فیبر زیاد برای هضم آسان‌تر مناسب است. در روغن دانه این گیاه وجود اسید چرب اشباع نشده باعث شده تا به گیاهی مناسب برای درمان سرطان تبدیل شود. با مصرف پوست خشخاش سلامت استخوان‌ها، تقویت سیستم ایمنی تضمین خواهد شد. شما می‌توانید این گیاه دارویی را از عطاری آنلاین دیجی عطار با بسته‌بندی مناسب و با کیفیت خریداری نمایید.

شایان ذکر است این مقاله صرفا بار علمی دارد. هیچ توصیه ای برای اجرا ندارد. مگر این که برای انجام تحقیقات علمی و به دست پژوهشگران و متخصصان در آزمایشگاه صورت پذیرد. توجه داشته باشید برای مصارف دارویی از این گیاه حتما با پزشک خود مشورت نمایید.

عوارض مصرف خشخاش

در کنار تمام خواص و فوایدی که پوست خشخاش برای بدن دارد با عوارض و اثرات جانبی نیز همراه خواهد بود. بروز آلرژی از جمله عوارض احتمالی خشخاش برای برخی افراد است. استفراغ، قرمزی پوست، ورم چشم و مشکلات تنفس از علائم عوارض مصرف پوست خشخاش است. شایان ذکر است خانم‌های باردار و مادران شیرده می‌بایست از مصرف بی‌رویه دانه‌های خشخاش خودداری نمایند چرا که می‌تواند موجب بروز مشکلاتی برای آن‌ها شود.

خطرات مصرف خشخاش- دیجی عطار

سخن پایانی

گیاه دارویی خشخاش از خانواده تیر خشخاش است که مصرف آن قدمتی فراتر از ۴ هزار سال دارد. در سطح دنیا از این گیاه به عنوان ماده‌ای مخدر یاد می‌شود. تاکنون بیش از ۲۰۰ گونه متعلق به گیاه خشخاش شناسایی شده است. بروز آلرژی از جمله عوارض مصرفی پوست خشخاش می‌باشد. قرمزی پوست، ورم چشم‌ها، استفراغ و مشکلات تنفسی از جمله عوارضی است که مصرف این گیاه می‌تواند به دنبال داشته باشد. خانم‌های باردار و شیرده در این دوران مجاز به مصرف این گیاه نمی‌باشند.

سوالات یا پیشنهادات
عوارض پوست خشخاش
خواص و مضرات آویشن برای پوست + نسخه و طریقه استفاده برای پوست
عوارض پوست خشخاش
بهار نارنج چیست؟ خواص، مضرات و موارد مصرف + نسخه | دیجی عطار
عوارض پوست خشخاش
طریقه درمان جوش و آکنه با استفاده از آویشن چگونه است؟
عوارض پوست خشخاش
خواص بابونه آلمانی چیست؟ + نسخه و دستور مصرف
عوارض پوست خشخاش
دارچین: ۲۰خواص دارچین، مضرات، نسخه و نحوه مصرف آن