از گذشتههای دور کاربرد انجبار در طب سنتی، برای درمان بواسیر و گلودرد استفاده میشد. امروزه با پیشرفت طب سنتی و انجام تحقیقات علمی گسترده در مورد خواص گیاهان دارویی، انجبار برای درمان بیماریهای مختلف و تقویت سیستم ایمنی بدن در مواقع خاص هم مورد استفاده قرار میگیرد. انجبار به شکل یک بوته رشد میکند و چیزی به نام درخت انجبار وجود ندارد. در ادامه قصد داریم به معرفی ویژگیهای انجبار و خواص بوته یا درخت انجبار برای بدن بپردازیم.
زیستگاه انجبار
همانطور که گفته شد درخت انجبار تعبیر درستی نیست و انجبار به شکل یک بوته در هم تنیده با گلهای قرمز و صورتی رشد میکند. گیاه دارویی انجبار در ایالات متحده آمریکا، شمال چین، ایالات آلاسکا، ترکیه، روسیه و قفقاز و بسیاری مناطق سردسیر جهان رشد میکند. این گیاه در گروه گیاهان دارویی کمیاب و گران قیمت قرار ندارد. انجبار در ایران هم رشد میکند. زیستگاه انجبار البته نه به شکل درخت انجبار بلکه به شکل یک گیاه دارویی ارزشمند و پرخاصیت، در اطراف کوه سهند و تبریز واقع شده است. این گیاه در اطراف تالابها و جاهای پر آب هم رشد میکند.
معرفی انجبار
از جمله مشخصات گیاه انجبار میتوان به مشخصات ظاهری این گیاه پرداخت. درخت انجبار یا گیاه انجبار یک گیاه دارویی علفی از تیره ریواس است. این گیاه دارویی ساقههای نازکی دارد. انجبار به شکل یک بوته با گلهای صورتی و قرمز و ساقههایی به ارتفاع 80 سانتیمتر الی 1 متر رشد میکند. این گیاه دارویی گلهایی به شکل سنبل یا خوشه دارد که اندازه آنها نسبتا کوچک است. برگهای انجبار ترش مزه هستند و ریشههای آن طعم گس و تلخمانندی دارد. به هر حال گفته میشود که تمام بخشهای این گیاه اعم از ساقه و گل و ریشه و برگ دارای خاصیت دارویی هستند و برای مصرف دارویی میتوانید از تمام بخشهای آن استفاده کنید.
خواص دارویی انجبار
درخت انجبار یا گیاه دارویی انجبار خواص دارویی فراوانی دارد که بیشتر آنها نادیده گرفته میشوند. این گیاه دارویی در ایران نسبتا شناخته شده است اما معمولا مردم عادی از خواص دارویی کامل این گیاه و فواید و خواص دمنوش انجبار اطلاع ندارند. بنابراین در ادامه به بررسی خواص دارویی فوقالعاده انجبار میپردازیم که شاید تا کنون نمیدانستید.
انجبار برای افزایش اشتها
انجبار طبع سرد و خشکی دارد. ریزوم یا ساقههای زیرزمینی این گیاه سرشار از اکسالات کلسیم، قندها، آمیدون، تاننها، نشاسته و اسید گالیک است. مصرف جوشانده این گیاه میتوان ضعف اشتها را برطرف کند.
درمان زخمی که گود شده
بعضی از زخمها گوشت اضافه ایجاد میکنند اما بعضی زخمها دیر خوب میشوند و با کنده شدن قسمتی از گوشت بدن همراه هستند. انجبار برای چنین مواقعی هم خوب است. برای بهبود زخم و رویاندن گوشت بدن در چنین شرایطی باید مقداری انجبار را در آب ریخته و بجوشانید. سپس آن را از صافی رد کنید. مقداری از آب را روی زخم بریزید. میتوانید کمی از آن را هم به صورت دمنوش بنوشید.
قطع اسهال کوکان
جدا از اینکه درخت انجبار یا گیاه انجبار برای درمان بواسیر و مشکلات مختلف گوارشی کاربرد دارد، برای درمان اسهال کودکان هم استفاده میشود. البته توصیه میشود در مصرف آن برای کودکان زیادهری نکنید. اما باید بدانید با توجه به سن و سال کم کودکان نمیتوان از هر گیاه دارویی برای درمان بیماری کودکان استفاده کرد. با این حال، انجبار برای اسهال خفیف کودکان مفید است. در صورتی که کودک سردی دارد یا فردی سردمزاج است بهتر است از مصرف انجبار خودداری کرده و یا اینکه آن را با زنجبیل استفاده کند.
التیامدهنده زخم دهان
زخم دهان یکی از مشکلاتی است که در ابتدا خیلی ساده به نظر میرسد اما اگر نادیده گرفته شود، سیستم ایمنی بدن را مختل کرده و زمینه بروز بیماریهای مختلف را فراهم میآورد. برای درمان زخم دهان یا ورم لثه و موارد مشابه باید مقداری انجبار خشک را داخل آب داغ ریخته و بجوشانید. سپس میتوانید آن را مانند دهانشویه غرغره کنید. این کار را مرتب انجام دهید تا ورم لثه برطرف شود.
یک پیشنهاد عالی برای مصرف انجبار
انجبار به شکل یک بوته با ارتفاع تقریبا 1 متر رشد میکند. بنابراین انجبار یک گیاه بوتهای با گلهای خوشهای کوچک است و تعبیر آن به شکل درخت انجبار درست نیست. این گیاه برای درمان بسیاری از مشکلات رایج مانند گلودرد یا بواسیر و اسهال کاربرد دارد. از انجبار برای محکم کردن لثهها، درمان زخمها، اسهال خفیف کودکان و درمان بی اختیاری ادرار هم استفاده میشود. برای خرید انواع گیاهان دارویی مانند انجبار و گیاهان دارویی دیگر یا خرید انواع دمنوشها و انواع روغنها میتوانید از طریق سایت دیجی عطار اقدام کنید یا با شماره تلفن 02137515تماس حاصل فرمایید.