دانه به

دانه های درختی است از خانواده ی Rosaceae، بیضی شکل و مسطح، به رنگ قهوه ای روشن یا قهوه ای تیره و طول ۵ تا ۱۰ میلی متر.

ادامه مطلبآیکون

    طریقه مصرف دانه به :
    طبع دانه به :
    هشدار دانه به : ...
    خواص درمانی دانه به : ...
مشخصات
توضیحات تکمیلی
مشخصات

طریقه مصرف دانه به

جویدن,موضعی (پماد/ضماد/لوسیون/روغن مالی),سایر

طبع دانه به

سرد و تر

فصل برداشت دانه به

پاییز

محصول مورد استفاده دانه به

دانه

نام علمی دانه به

Cydonia oblonga Miller, Cydonia vulgaris Pers.

نام های دیگر دانه به

به دانه - بهی - آنی - آبرود - آیوا - هیوا - شال به - شغال به - توچ - سنگه

خانواده دانه به

Rosaceae

هشدار دانه به

- معده را سست و ضعیف می کند.
 - پوست به در صورت مصرف خوراکی و جدا شدن از مغز دانه و در مجاورت با آب، ایجاد اسید سیانیدریک می کند. 
* به نظر می رسد دانه ی میوه های سیب و گلابی گهگاه به جای دانه به و یا مخلوط با آن به فروش می رسد.

نحوه مصرف درمانی دانه به

- برای رفع کندی دندان ها، آن را بجوید. 
- برای تقویت نیروی جنسی، بند آوردن اسهال ساده و خونی و درمان ناراحتی های تنفسی، سینه درد، زخم روده و گرفتگی صدا (حنجره)، مغز دانه به را بدون پوست خوب بجوید و بخورید.
 - برای تسکین حرارت معده، برطرف کردن سوزش و خشکی زبان و دهان و درمان جراحات و خشونت حلق، سرفه خشک، سیاه سرفه و تب، لعاب آن را بخورید.
 - برای درمان ورم ناشی از سرمازدگی، ترک نوک پستان، سوختگی پوست ناشی از آتش و آب جوش، ترک خوردگی پوست ناشی از سوختگی، خشکی و ترک خوردگی لب ها، آن را شب در کمی آب خیس کنید و صبح با لعاب آن، موضع را آرام ماساژ دهید.
 * به عنوان مصلح، افراد گرم مزاج آن را با شکر و افراد سرد مزاج با رازیانه مصرف کنند.

خواص درمانی دانه به

- برای رفع کندی دندان ها، تقویت نیروی جنسی، بند آوردن اسهال ساده و خونی، تسکین حرارت معده، برطرف کردن سوزش و خشکی زبان و دهان، تسکین خشونت و گرفتگی صدا و درمان ناراحتی های تنفسی، سینه درد، زخم روده، سرفه ی خشک، سیاه سرفه، تب، ورم ناشی از سرمازدگی، ترک نوک پستان، سوختگی پوست ناشی از آتش و آب جوش، ترک خوردگی پوست ناشی از سوختگی، خشکی و ترک خوردگی لب ها، یبوست خفیف و التهاب مخاط دهان و گلو استفاده می شود. همچنین در صنایع دارویی به عنوان امولسیون کننده و سوسپانسیون کننده و در صنایع آرایشی - بهداشتی در فرآورده های پوستی، مرطوب کننده، ضد چین و چروک و فرآورده های مو (حالت دهنده ها و نرم کننده ها) مورد استفاده قرار می گیرد.
توضیحات تکمیلی

گیاهی است درختچه ای یا درختی از خانواده ی Rosaceae، به ارتفاع حداکثر ۸ متر، دارای شاخه های جوان پوشیده از کرک های نمدی، برگ های مدور یا کم و بیش بیضی شکل و پوشیده از کرک، گل های بزرگ و منفرد به رنگ سفید یا صورتی با ۵ عدد گلبرگ، میوه های گرد، زرد رنگ و پوشیده از کرک و دانه هایی به رنگ قهوه ای روشن یا قهوه ای تیره، بیضی شکل و مسطح به طول ۵ تا ۱۰ میلی متر. دانه، پوست میوه، برگ و پوست درخت، اندام دارویی این گیاه را تشکیل می دهند. رب و روغن به خاصیت دارویی دارند. دانه های به که داخل میوه می باشند اندام دارویی اصلی گیاه را تشکیل می دهند و زمان جمع آوری و خشک نمودن آن ها پس از رسیدن میوه به و در فصل پاییز می باشد. خشک کردن آن ها نیز در دمای ۴۰ تا ۵۰ درجه سانتیگراد انجام می شود. این گیاه بومی مشرق زمین و مرکز آسیا است و در ایران نیز اکثرا در نواحی شمال و شمال غرب به خصوص در استان های گیلان، مازندران، آذربایجان، لرستان و کرمانشاه یافت می شود.