گیاهان دارویی از باارزشترین منابع دارویی هستند که به طور طبیعی و بدون آسیب رساندن به بدن با میکروبها و باکتریها مبارزه میکنند. خواص ضد میکروبی گیاهان دارویی بیشتر مربوط به خاصیت آنتی اکسیدانی شامل اسید فولیک و بتاکاروتن است. به طور کلی، مواد غذایی مانند کلم، کاهو، تخم مرغ و حتی قهوه دارای خاصیت ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی است. حتی مصرف چای سبز هم برای دفع میکروبهای بدن توصیه میشود. در این مطلب، قصد داریم به بررسی خواص ضد میکروبی گیاهان دارویی بپردازیم و گیاهانی که چنین خاصیت دارویی باارزشی دارند را معرفی کنیم.
معرفی خواص ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی گیاهان دارویی
زمانی که از خواص ضد میکروبی گیاهان دارویی صحبت میکنیم، منظورمان وجود ترکیباتی است که موجب پدیدار شدن این خواص میشود. وجود ویتامین A، C، E و K در درمان بیماریهای عفونی ناشی از باکتری و استرس اکسیداتیو موثر است. چنین ویتامینهایی موجب ایجاد خواص ضد قارچی گیاهان دارویی میشود. در کنار این ویتامینها، انواع آنزیمها، ساپونینها، تاننها، آلکالوئیدها، پلی فنولها و فلاونوئیدها موجب فعالیت آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی گیاهان دارویی میشود. استفاده از خواص ضد میکروبی گیاهان دارویی برای درمان انواع بیماریهای عفونی، بیماریهای التهابی، انواع بیماریهای پوستی، سوختگی، سمی و موارد مشابه کاربرد دارد. در ادامه، گیاهانی را معرفی میکنیم که بیشترین خواص ضد میکروبی را دارند. فروشگاه دیجی عطار امکان سفارش آنلاین محصولات پوست/مو/زیبایی را فراهم کرده تا شما عزیزان برای خرید داروهای مرتبط با بیماریهای پوستی با مشکل مواجه نشوید.
معرفی گیاهان دارویی با خاصیت ضد میکروبی
شاید فکر کنید فقط داروهای شیمیایی برای از بین بردن باکتریها و میکروبهای بدن موثر هستند. اما بسیاری از گیاهان دارویی، توانایی مبارزه با قارچها و میکروبهای بدن را دارند. این گیاهان دارویی ترکیبات بینظیری در مبارزه با قارچها و میکروبها ارائه میدهند و قابلیتهای درمانی وسیعتری دارند. به علاوه، کاهش عوارض مصرف و تنوع مصرف گیاهان دارویی باعث افزایش رغبت مردم به مصرف این گیاهان میشود.
نعناع
گیاهان دارویی نعناعیان و خانواده فلفل از جمله معروفترین گروههایی هستند که خواص ضد میکروبی گیاهان دارویی را به همراه دارند. استفاده از این گیاهان دارویی به شکل روغنهای ضروری و اسانسها رواج دارد. تاریخچه استفاده از روغنهای ضروری و روغنگیری گیاهان دارویی به قرن سیزدهم بر میگردد. این گونه روغنهای معطر میتوانند نوعی متابولیتهای ثانویه ایجاد کنند که برای مبارزه با استرسهای خارجی مفید هستند.
رزماری
رزماری هم از معروفترین گیاهان دارویی است که خواص ضد میکروبی موثری دارد. این گیاه دارویی معطر که در آشپزی هم محبوب است، شامل ترکیبات بینظیری مانند اسید اورسولیک، اسید کارنوزیک و اسید رزمارینیک است. این ترکیبات موجب فعالیت آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی گیاه میشوند. رزماری از رشد قارچها و ویروسهای مختلف جلوگیری میکند.
چای سبز
جالب است بدانید که چای سبز و چای سفید از رایجترین دمنوشهایی هستند که خاصیت آنتی اکسیدانی گیاهان دارویی را به ارث بردهاند. چای سفید هم نوعی چای سبز است که به روش متفاوتی فرآوری میشود. از انواع چای سبز هم میتوان به چای ماچا اشاره کرد که خاصیت ضد میکروبی چند برابری نسبت به دیگر انواع چای دارد.