فشار خون بالا، یکی از بیماریهای مزمن به شمار میآید که میتواند عوارض بسیار شدیدی داشته و حتی سلامت کامل فرد و حیات وی را تحت تاثیر منفی خود قرار دهد. با شناخت فواید برخی از غذاها و ادویهها در خصوص فشار خون، میتوانید به صورت طبیعی از بالا رفتن فشار خون جلوگیری کنید. همین طور پرهیز از برخی مواد خوراکی، به متعادل نگه داشتن فشار خون کمک خواهد کرد. در اینجا فواید زنجبیل، دارچین، زردچوبه و سماق برای فشار خون را دنبال خواهیم کرد. با وبلاگ دیجی عطار همراه باشید.
فواید زنجبیل، دارچین، زردچوبه و سماق برای فشار خون
فواید زنجبیل، دارچین، زردچوبه و سماق برای فشار خون در پی تحقیقات صورت گرفته، اثبات شدهاند. این ادویه ها دارای فواید بسیار قابل توجهی هستند و در ضمن به کاهش فشار خون کمک زیادی خواهند کرد. به این شکل با شناخت فواید این ادویهها و گیاهان دارویی، می توانید به کاهش فشار خون به صورت طبیعی کمک کرده و عوارض این بیماری مزمن را کاهش دهید.
گیاهان دارویی که فشار خون را بالا میبرد
گیاهان دارویی که فشار خون را بالا میبرد را میتوان در موارد زیر خلاصه کرد:
جینکو
جینسینگ
گوارانا
افدرا
خار مریم
این گیاهان و برخی از دیگر داروهای گیاهی، ممکن است فشار خون شما را افزایش دهند.
آیا سماق فشار خون را بالا میبرد؟
سماق نه تنها فشار خون را بالا نمیبرد، بلکه مصرف آن باعث کاهش فشار خون نیز خواهد شد. سماق (Rhus coriaria L. ،Anacardiaceae) یک گیاه دارویی و در عین حال چاشنی پرطرفدار در ایران است که به طور سنتی برای درمان اختلالات قلبی عروقی استفاده میشود.
مطالعهای برای ارزیابی اثرات سماق در بیماران مبتلا به فشار خون بالا طراحی شده است.
یک کارآزمایی بالینی تصادفی، کنترل شده با دارونما بر روی 80 بیمار مبتلا به فشار خون بالا که کپتوپریل دریافت می کردند (25 میلی گرم در روز)، انجام شد.
بیماران به طور تصادفی به 2 گروه تقسیم شدند: گروه اول کپسول سماق و کاپتوپریل (25 میلی گرم یک بار در روز) دریافت کردند و گروه دوم کپسول دارونما (500 میلی گرم نشاسته دو بار در روز) و کاپتوپریل (25 میلی گرم یک بار در روز) دریافت کردند. فشار خون (BP) و شاخص وزن بدن (BMI) در همه بیماران هر هفته تعیین شد. تجزیه و تحلیل فتوشیمیایی سماق با استفاده از HPLC-DAD / QTOF-MS برای تجزیه و تحلیل ترکیبات فنلی آن انجام پذیرفت.
یافته ها: دادهها نشان داد که فشار خون پس از 8 هفته در گروهی که کپسول سماق دریافت کرده بودند، به طور قابل توجهی در مقایسه با گروه پایه و دارونما کاهش یافته است، اما BMI تغییر قابل توجهی در مقایسه با گروههای پایه و دارونما نشان نداد. نتیجه: این یافته نشان میدهد که سماق میتواند به عنوان یک درمان طبیعی موثر برای کنترل فشار خون بالا مورد استفاده قرار گیرد. از آن جا که فلاونوئیدها ترکیبات اصلی شیمیایی این گیاه بودند، فعالیت ضد فشار خون آن را میتوان به چنین ترکیباتی نسبت داد.
دارچین فشار خون را بالا میبرد
هنگام در نظر گرفتن فشار خون بالا، مهم است که تمرکز خود را روی اقدامات موثر و مفید قرار دهید. عوامل سبک زندگی که کنترل فشار خون را بهبود میبخشند شامل محدودیت سدیم، رژیم غذایی سالم، فعالیت بدنی منظم و ترک سیگار است. بسیاری از افراد به درمان اضافی با یک یا چند داروی ضد فشار خون نیاز دارند. اگرچه دادههای مربوط به استفاده از داروهای سنتی قوی نیستند، اما برخی از مطالعات نشان دادهاند که دارچین میتواند فشار خون را کاهش دهد.
دارچین، یک چاشنی محبوب و بسیار در دسترس، ادویهای شیرین از پوست درخت همیشه سبز بومی جنوب شرقی آسیا است. انواع مختلفی از این ادویه وجود دارد که دارچین کاسیا رایجترین نوع موجود در ایالات متحده است.
لازم به یادآوری است که دارچین قرنها در طب سنتی استفاده شده است.
پژوهشها چه میگوید؟
بیشتر تلاشهای اخیر برای بررسی خواص دارویی دارچین بر تأثیر آن بر قند خون متمرکز شده است. اگرچه این مکانیسم ناشناخته است، اما برخی مطالعات نشان میدهند دارچین تأثیر مفیدی در کنترل قند خون در مبتلایان به دیابت دارد. یک بررسی اخیر سیستماتیک بر روی ده مطالعه مختلف نشان میدهد که دارچین هم گلوکز خون ناشتا و هم کلسترول کل را کاهش خواهد داد.
آیا استفاده از دارچین عوارض جانبی به همراه دارد؟
در مطالعات انسانی، شرکت کنندگان مقادیر مختلفی از دارچین، گرفته از کسری از یک قاشق چای خوری تا دو قاشق چای خوری در روز، استفاده کردند. عوارض جانبی در شرایطی که دارچین در دوزهای طبیعی به غذا اضافه شد، کاملا نادر و طبیعی بودند.
دو نوع اصلی دارچین عبارتند از:
کاسیا: دارچین "معمولی" نیز نامیده می شود، این نوع رایج ترین است.
سیلان: سیلان به دارچین "واقعی" معروف است، طعم سبک و تلخی دارد.
دارچین کاسیا در سوپرمارکت ها بیشتر یافت می شود، با توجه به اینکه بسیار ارزان تر از دارچین سیلان است.
در حالی که مصرف دارچین کاسیا در مقادیر کم تا متوسط بی خطر است، خوردن زیاد آن ممکن است باعث مشکلات سلامتی شود، زیرا حاوی مقادیر زیادی از ترکیبی به نام کومارین است. تحقیقات نشان داده است که خوردن بیش از حد کومارین ممکن است به کبد شما آسیب برساند و خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد. علاوه بر این، خوردن بیش از حد دارچین کاسیا با بسیاری از عوارض جانبی مرتبط است.
در اینجا 6 عارضه جانبی احتمالی مصرف بیش از حد دارچین کاسیا آورده شده است.
1. ممکن است باعث آسیب کبد شود
دارچین کاسیا (یا معمولی) منبع غنی کومارین است. محتوای کومارین دارچین کاسیا آسیاب شده ممکن است از 7 تا 18 میلی گرم در هر قاشق چای خوری (2.6 گرم) باشد، در حالی که دارچین سیلان فقط حاوی مقادیر کمی کومارین است.
2. ممکن است خطر سرطان را افزایش دهد
مطالعات روی حیوانات نشان داده است که خوردن زیاد کومارین که به مقدار زیادی در دارچین کاسیا وجود دارد، ممکن است خطر ابتلا به برخی سرطان ها را افزایش دهد. به عنوان مثال، مطالعات انجام شده بر روی جوندگان نشان داده است که خوردن زیاد کومارین می تواند باعث ایجاد تومورهای سرطانی در ریه ها، کبد و کلیه ها شود.
3. ممکن است باعث ایجاد زخم در دهان شود
برخی از افراد از خوردن محصولاتی که حاوی مواد طعم دهنده دارچین هستند، دچار زخم دهان شده اند. دارچین حاوی سینامالدئید است، ترکیبی که در صورت مصرف زیاد ممکن است باعث واکنش آلرژیک شود. به نظر نمی رسد مقدار کمی ادویه باعث این واکنش شود، زیرا بزاق از تماس مواد شیمیایی با دهان برای مدت طولانی جلوگیری می کند.
علاوه بر زخم های دهان، علائم دیگر آلرژی به سینامالدئید عبارتند از:
· تورم زبان یا لثه
· احساس سوزش یا خارش
· لکه های سفید در دهان
در حالی که این علائم لزوما جدی نیستند، اما می توانند باعث ناراحتی شوند. همچنین، به نظر می رسد که زخم های دهانی بیشتر در کسانی که از روغن دارچین و آدامس های دارای طعم دارچین استفاده می کنند تأثیر می گذارد، زیرا این محصولات می توانند حاوی سینامالدئید بیشتری باشند.
4- ممکن است باعث کاهش قند خون شود
داشتن قند خون مزمن یک مشکل سلامتی است. در صورت عدم درمان، ممکن است منجر به دیابت، بیماری قلبی و بسیاری از مشکلات سلامتی شود. دارچین به دلیل توانایی کاهش قند خون بسیار مشهور است. مطالعات نشان داده است که ادویه می تواند اثرات انسولین، هورمون را تقلید کند. در حالی که خوردن کمی دارچین ممکن است به کاهش قند خون شما کمک کند، خوردن زیاد آن باعث می شود که دچار افت قند خون شوید. این می تواند منجر به خستگی، سرگیجه و احتمالاً غش شود. افرادی که بیشتر در معرض خطر پایین آمدن قند خون هستند کسانی هستند که برای دیابت دارو مصرف می کنند. این به این دلیل است که دارچین ممکن است اثرات این داروها را افزایش دهد و باعث شود قند خون شما خیلی پایین بیاید.
5. ممکن است مشکلات تنفسی ایجاد کند
خوردن بیش از حد دارچین آسیاب شده در یک زمان و احد ممکن است باعث مشکلات تنفسی شود. دلیل این امر این است که ادویه از بافت خوبی برخوردار است و می تواند استنشاق آن را آسان کند.
6. ممکن است با برخی داروها تداخل داشته باشد
مصرف دارچین همزمان با اکثر داروها به مقدار کم تا متوسط بی خطر است. با این حال، اگر داروی دیابت، بیماری قلبی یا کبد مصرف می کنید، مصرف بیش از حد ممکن است مسئله ساز باشد. این به این دلیل است که دارچین ممکن است با آن داروها تداخل داشته باشد، اثرات آنها را افزایش دهد یا عوارض جانبی آنها را تشدید کند.
به عنوان مثا ، دارچین کاسیا حاوی مقادیر زیادی کومارین است که در صورت مصرف زیاد می تواند باعث مسمومیت کبدی و آسیب شود. اگر از داروهایی استفاده می کنید که ممکن است بر کبد شما تأثیر بگذارد، مانند پاراستامول، استامینوفن و استاتین ها، مصرف بیش از حد دارچین ممکن است احتمال آسیب کبدی را افزایش دهد.
دارچین و فشار خون
همان طور که در توضیحات بالا مشاهده کردید، دارچین و فشار خون در رابطه معکوس با یکدیگر قرار داشته و می توان با استفاده از این ادویه در شرایط استفاده متعادل و پرهیز از زیاده روی، به کاهش فشار خون و تنظیم آن کمک قابل توجهی نمود.
زردچوبه برای فشار خون بالا
زردچوبه برای فشار خون بالا یک درمان عالی به حساب می آید، تا جایی که برخی از افراد مبتلا به بیماری فشار خون، می توانند به کمک زردچوبه به درمان این بیماری مزمن کمک کنند.
زردچوبه به یک نام خانوادگی تبدیل شده است. نه فقط به دلیل نقش آن به عنوان ادویه اصلی در غذاهای شناخته شده مانند کاری ، بلکه به عنوان یک گیاه دارویی قدرتمند با خواص درمانی و عوارض جانبی بسیار اندک.
درون زردچوبه یک ماده ضد التهابی قوی به نام کورکومین است. این کورکومینوئیدها موضوع مطالعات بالینی متعددی در دهه های اخیر هستند. اما ، آیا زردچوبه می تواند فشار خون را کاهش دهد و فشار خون را کاهش دهد؟
زردچوبه و فشار خون
ما دیده ایم که تحقیقات نشان می دهد زردچوبه می تواند به درمان طیف گسترده ای از بیماری ها کمک کند. از کمک به کاهش وزن در افراد مبتلا به اختلالات متابولیکی گرفته تا درمان آرتروز و دردهای مفصلی، به نظر می رسد کورکومین می تواند تقریباً برای هر بیماری مفید باشد. زردچوبه حتی می تواند به عنوان رقیق کننده خون یا به عنوان مکمل طبیعی برای سم زدایی کبد مورد استفاده قرار گیرد.
زردچوبه توانایی تعدیل فشار خون و کمک به سیستم قلبی عروقی را تحت شرایط خاص نشان داده است. اگر با فشار خون بالا (HBP) سر و کار دارید، کورکومین ممکن است یک وسیله طبیعی برای کنترل آن باشد.
چرا کورکومین زردچوبه؟
زردچوبه یک آنتی اکسیدان عالی است که به دلیل توانایی کاهش التهاب در بدن شناخته می شود. همچنین ضمن ایجاد اثرات محافظتی قلب و عروق، ایمنی را افزایش می دهد.
کورکومین کلسترول را تنظیم کرده، قند خون را تثبیت می کند و سلامت قلب را با موفقیت زیادی بهبود می بخشد. به همین دلیل، محققان معتقدند زردچوبه همچنین می تواند فشار خون را در بیماران مبتلا به فشار خون پایین کاهش دهد.
زردچوبه برای فشار خون پایین: آیا کورکومین می تواند به فشار خون بالا کمک کند؟
عملکرد اندوتلیال عروقی با افزایش سن کاهش می یابد، اما نقشی اساسی در تنظیم گردش خون دارد. اندوتلیوم غشای داخلی نازکی است که رگ های خونی و قلب را پوشانده است. سلولهای آن برای کنترل انقباض عروقی و شل شدن مواد آزاد می کنند.
به عبارت دیگر، سلولهای اندوتلیال حجم جریان خون را از طریق سیستم شریانی کنترل می کنند. بنابراین، عملکرد اندوتلیال عروقی ارتباط نزدیکی با پاتوژنز فشار خون دارد.
محققان متذکر می شوند که این تعادل ظریف به راحتی در طی فشار خون بالا بر هم می خورد و در نهایت مشکل را تشدید می کند. تصور می شود که آنتی اکسیدان ها ممکن است بتوانند تعادل اندوتلیال را بازیابی کنند.
اولین مطالعه ای که بررسی خواهیم کرد، یک آزمایش 8 هفته ای بود که اثرات کورکومین را بر عملکرد اندوتلیال و استرس اکسیداتیو در 72 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 بررسی می کند. افراد یا 150 میلی گرم کورکومین دو بار در روز، 10 میلی گرم آتورواستاتین یک بار در روز یا دارونما مصرف کردند.
فقط 67 بیمار مطالعه را به پایان رساندند. با این حال، نتایج نشان داد که آماده سازی کورکومینوئید حضور سیتوکین های التهابی را کاهش داده و استرس اکسیداتیو را کاهش می دهد. این مزیت تأثیر مطلوبی بر اختلال عملکرد اندوتلیال ناشی از هایپرگلیسمی بیمار دارد.
مطالعه دیگری اثرات کورکومین را به عنوان ابزاری برای بهبود عملکرد اندوتلیال عروقی ارزیابی کرد. این آزمایش شامل 32 زن در سن یائسگی در سه گروه کنترل، ورزش و کورکومین بود.
گروه ورزشی به مدت هشت هفته در ورزش هوازی ملایم شرکت کردند. گروه زردچوبه به مدت هشت هفته از مکمل کورکومین استفاده کردند. همانطور که محققان انتظار داشتند، نتایج نشان داد که افزایش قابل توجهی در اتساع واسطه جریان (FMD) در هر دو گروه تمرین و کورکومین وجود دارد.
این نتیجه گیری نشان می دهد که زردچوبه ممکن است کاهش مربوط به سن در عمل اندوتلیال را بهبود بخشد و فشار خون را در زنان میانسال تثبیت کند.
تحقیقات بیشتر در مورد افراد جوان و سالم همچنین اثرات زردچوبه را بر عملکرد اندوتلیال اندازه گیری کرد. در این کارآزمایی، 59 بزرگسال سالم یا 200 میلی گرم کورکومین، 50 میلی گرم کورکومین یا یک دارونما برای یک چرخه درمانی 8 هفته ای مصرف کردند.
مشابه مطالعه قبلی، گروه کورکومین با دوز بالا که 200 میلی گرم در روز مصرف می کردند، بهبودهای چشمگیری در عملکرد اندوتلیال به دست آوردند. مهم است که توجه داشته باشید، فقط 3٪ افزایش در اتساع جریان واسطه وجود دارد، اما این هنوز هم از نظر بالینی معنی دار است.
تحقیقات حیوانات همچنین به احتمال استفاده از زردچوبه برای کاهش فشار خون اشاره کرده است. یک مطالعه از کورکومین بر روی گروهی از موش های فشار خون بالا استفاده کرد. این مطالعه نشان داد که کورکومین نه تنها عملکرد اندوتلیال عروقی را بهبود می بخشد، بلکه به طور قابل توجهی شروع سکته مغزی را به تعویق می اندازد.
در مدل های موش صحرایی، زردچوبه توانایی کاهش فشار خون، بهبود گردش خون و کاهش مقاومت عروقی را نشان داده است. اما سازوکارهای عمل چیست؟
اثرات ضد فشار خون ناشی از توانایی کورکومین در کاهش استرس اکسیداتیو، بهبود بازسازی عروق و افزایش قابلیت دسترسی زیستی اکسید نیتریک (NO) است. در مجموع، این مزایا به افزایش عملکرد اندوتلیال و کاهش احتمال ابتلا به فشار خون کمک می کنند.
اکثر مکمل های زردچوبه موجود در بازار همچنین حاوی پیپرین، ترکیب موجود در فلفل سیاه هستند که برای افزایش جذب کورکومین در جریان خون طراحی شده است. تحقیقات نشان می دهد که پیپرین به تنهایی ممکن است بتواند از فشار خون بالا ناشی از مهار سنتز اکسید نیتریک جلوگیری کند.
مقدار دوز مصرف زردچوبه برای کاهش فشار خون
محدوده ایده آل دوزها از حداقل 66 میلی گرم کورکومین در روز تا حداکثر 2000 میلی گرم در روز. در هر یک از این آزمایشات انسانی، زردچوبه نتایج چشمگیری به همراه داشت. بیشتر قرص های زردچوبه حاوی 1000 تا 1500 میلی گرم پودر زردچوبه و 150 تا 250 میلی گرم کورکومین در هر وعده خواهند بود. هر مکمل دیگری در این محدوده دوز مصرفی باید شما را در مسیر درست کاهش فشار خون و جلوگیری از فشار خون بالا مرتبط با سن قرار دهد.
زنجبیل و فشار خون در طب سنتی
زنجبیل و فشار خون در طب سنتی به عنوان درمان کننده شناخته شده اند، اما توجه داشته باشید که مصرف زیاد از حد زنجبیل برای افرادی که مبتلا به بیماری فشار خون بالا هستند، مضر خواهد بود. با این حساب تنها در صورتی می توان از زنجبیل برای کاهش فشار خون استفاده کرد که در مصرف آن، جانب احتیاط رعایت شده و زیاده روی نشود.
به علاوه زنجبیل به کاهش میزان کلسترول نیز کمک کرده و از انعقاد خون جلوگیری می کند. دقت داشته باشید که زیاده روی در مصرف زنجبیل، سوزش دهان، عکس العمل منفی معده و سوزش معده را خواهد داشت.
زیاده روی در مصرف زنجبیل
همان طور که گفتیم زیاده روی در مصرف زنجبیل به هیچ وجه توصیه نشده است. با زیاده روی در مصرف زنجبیل علاوه بر شکل گرفتن عوارض گوارشی احتمالا شدید، می تواند برای فشار خون نیز مضر باشد. از این روی هم افراد معمولی و نیز افرادی که فشار خون بالا دارند، نباید در مصرف زنجبیل، زیاده روی داشته باشند.
مصرف همزمان دارچین و زنجبیل
مصرف همزمان دارچین و زنجبیل باید با احتیاط کامل صورت بگیرد و علی رغم این که هر یک از این ادویه ها در کنترل فشار خون موثر هستند، اما تجمیع آن ها می تواند برای فرد مشکل آفرین باشد. در صورتی که از این دو ادویه در غذا به مقدار متناسب استفاده شود، مشکلی نخواهند داشت و در اغلب مواقع فرد از خواص این دو ادویه کنار هم برخوردار می شود؛ اما در شرایطی که برای به دست آوردن خواص حداکثری ادویه ها، به مصرف آن ها در ماست یا به هر شکلی مستقیم روی می آورید، نسبت به مصرف همزمان دارچین و زنجبیل احتیاط لازم را به خرج دهید.
عسل و دارچین و فشار خون
عسل و دارچین و فشار خون نیز به نوعی ترکیب متضادی هستند که می توان با رعایت اعتدال در مصرف، از خواص آن برای کاهش فشار خون بهره جست. این در صورتی است که حتما از عسل طبیعی استفاده کنید که اثر معکوس در افزایش قند خون و به دنبال آن فشار خون نداشته باشد.
کلام آخر
در بالا فواید زنجبیل، دارچین، زردچوبه و سماق برای فشار خون را دنبال کردیم. بیماری پرفشاری خون، می تواند برای افراد بسیار خطرناک بوده و به شکلی مزمن سلامت کلیه ها، قلب و دیگر ارگان های داخلی بدن را تحت ریسک قرار دهد. برای رسیدن به سلامت کامل و کنترل طبیعی فشار خون، می توان از مواد طبیعی و داروهای گیاهی به شکلی موثر کمک گرفت. شما چه داروهای گیاهی دیگری را می شناسید که به کنترل فشار خون کمک می کنند؟ این موارد را با ما و دیگر کاربران وبلاگ دیجی عطار در میان بگذارید.