نمک صورتی فواید و مضرات

نمک صورتی فواید و مضرات

  • ایکونتیم تولید محتوای دیجی عطار
  • ایکون1403/3/13
نمک صورتی فواید و مضرات

نمک هیمالیا نوعی نمک صورتی رنگ است که در منطقه پنجاب پاکستان، نزدیک کوهپایه‌های هیمالیا استخراج می‌شود. این روزها آوازه نمک صورتی همه جا را فرا گرفته است. نه تنها می‌توانید در خواروبار فروشی‌ها و مراکز فروش انواع گیاهان دارویی این نمک‌ها را پیدا کنید، بلکه می‌توانید در مغازه‌های دکوراتیو نیز محصولات دکوراتیو تولید شده با این نمک را مشاهده کنید. نمک صورتی فواید و مضرات زیادی برای بدن دارد و همین موضوع باعث شده تا محبوبیت این نمک به عنوان یکی از نمک‌های پرفایده موجود در بازار افزایش پیدا کند. اگرچه در گذشته بازار فروش نمک صورتی بسیار کوچک بود، اما اکنون صادرات نمک محبوب به 400 هزار تن در سال افزایش پیدا کرده است. این یعنی اینکه بسیاری از مردم در مورد نمک صورتی و فواید و مضرات آن آگاهی پیدا کرده‌اند.

نمک صورتی را بیشتر بشناسید

نمک صورتی که به آن نمک هیمالیا نیز می‌گویند، یکی از انواع نمک‌های موجود در بازار است که مانند هر نمک دیگری سدیم دارد و نباید در مصرف آن زیاده روی کنید. مردم در طول سال‌ها، ادعاهای سلامتی زیادی در مورد نمک صورتی داشته‌اند. برخی از افراد می‌گویند که لامپ‌های نمک صورتی می‌توانند به تصفیه هوا کمک زیادی کنند و بدن را از مواد معدنی سنگین سم زدایی نمایند. حتی گفته شده که این نمک می‌تواند میل جنسی را افزایش دهد. اما آیا واقعا این خواص از نمک صورتی علمی است؟ 

خواص نمک صورتی چه می‌گویند؟

نمک دریا از تبخیر آب دریا تهیه می‌شود. نمک هیمالیا نیز مانند نمک دریا از تبخیر آب تهیه شده و مواد معدنی موجود در آن باعث ایجاد تغییر رنگ و ظاهر در این نوع نمک شده‌اند. نمک صورتی مانند سایر نمک‌های موجود در بازار به ویژه نمک دریا حاوی کلسیم، سدیم، پتاسیم و منیزیم است. اما آن چیزی که این نمک را از سایر نمک‌های موجود در بازار متمایز می‌کند، وجود اکسید آهن در آن است که رنگ صورتی خاصی به این نوع نمک می‌دهد.

مواد معدنی در نمک صورتی

قبل از اینکه بخواهیم در مورد نمک صورتی فواید و مضرات آن صحبت کنیم، باید مواد معدنی موجود در نمک صورتی را به شما معرفی کنیم. این نوع نمک دارای کالری، پروتئین و چربی است. میزان کربوهیدرات و فیبر آن پایین است. بیش از 84 ماده معدنی در نمک صورتی هیمالیا وجود دارند که هر کدام می‌توانند تاثیر مثبتی روی سلامت عمومی بدن داشته باشند. از جمله مواد معدنی مهم موجود در نمک هیمالیا می‌توان به کلسیم، پتاسیم و منیزیم اشاره کرد که هر کدام فواید بی نظیری برای سلامت عمومی بدن به همراه دارند.

نمک صورتی فواید و مضرات

ما ایرانیان همواره به دنبال مصرف انواع داروهای گیاهی هستیم که بتوانند به سلامت عمومی بدن ما کمک کنند. نمک صورتی نیز از جمله این نوع نمک‌ها است که به لطف داشتن مواد معدنی مغذی، می‌تواند فواید زیادی برای بدن داشته باشد. اما در مقابل فواید نمک‌های صورتی، این نمک‌ها دارای یک سری مضراتی نیز هستند که معمولا به دلیل مصرف بی رویه این نمک‌ها رخ می‌دهند.

کاربرد نمک صورتی - دیجی عطار

نمک صورتی فواید و مضراتی دارد که اگر با آن‌ها آشنایی داشته باشید، می‌توانید از خواص این نمک‌ها بهره مند شوید. به لطف وجود ترکیبات مغذی در این نمک‌ها، نه تنها سلامت عمومی بدن خودتان را تامین می‌کنید، بلکه می‌توانید نیاز بدن خودتان را به این ترکیبات کاهش دهید. در ادامه بیشتر با فواید و مضرات نمک صورتی آشنا می‌شوید.

فواید نمک صورتی

سدیم یکی از مواد معدنی ضروری برای بدن است که مصرف به اندازه آن نه تنها ضرری برای بدن ندارد، بلکه می‌تواند فواید بسیار زیادی نیز به همراه داشته باشد. مصرف نمک صورتی می‌تواند به سلامت عمومی بدن شما و پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های مختلف کمک بسیار زیادی کند. در ادامه شما را با فواید نمک صورتی برای بدن آشنا می‌کنیم.

⦁ مبارزه با جوش و آکنه

یکی از خواص مهم نمک صورتی برای بدن، خاصیت ضد جوش و آکنه‌ای است. این نوع نمک دارای ترکیبات ضد باکتریایی و ضد عفونی کنندگی است که می‌توانند علائم جوش و آکنه‌های پوستی را به حداقل برسانند. به منظور بهره برداری از خاصیت ضد عفونی کنندگی، می‌توانید یک ماسک ساده با نمک صورتی تهیه کنید. برای این کار کافیست که نصف قاشق سوپ خوری نمک صورتی را با نصف فنجان آب مقطر مخلوط کنید و روی پوست بزنید. بعد از گذشت 20 دقیقه می‌توانید پوست خودتان را با آب سرد بشویید.

⦁ تقویت سلامت دهان و دندان

یکی از فواید نمک صورتی، تقویت سلامت دهان و دندان است. این نوع نمک با ویژگی ضد باکتریایی خود می‌تواند به جلوگیری از پوسیدگی دندان‌ها کمک کند و باعث از بین بردن بوی ناخوشایند دهان شود. نمک صورتی با ترکیب آب و افزودن روغن نعناع می‌تواند به عنوان یک دهانشویه طبیعی استفاده شود. فقط کافیست که مقداری از این نوع نمک را در بطری نگهداری کنید و هر روز صبح به عنوان دهانشویه استفاده نمایید.

 درمان میگرن

از جمله فواید نمک صورتی هیمالیا می‌توان به درمان میگرن اشاره کرد. این نوع نمک می‌تواند نقش بسیار مهمی را در تنظیم سطح هورمون سروتونین ایفا کند و به کاهش علائم میگرن کمک بسیار زیادی نماید. از نمک صورتی با خاصیت ضد التهابی که دارد برای تقویت گردش خون و تقویت سیستم ایمنی بدن استفاده می‌کنند.

درمان میگرن - عطاری آنلاین دیجی عطار

⦁ تقویت سیستم تنفسی

برای درمان مشکلات تنفسی و تقویت این سیستم می‌توان از این نوع نمک کمک گرفت. قرقره آب نمک صورتی می‌تواند برای کاهش خلط گلو مفید باشد. همچنین بخار نمک هیمالیا می‌تواند به پاکسازی ریه‌ها و درمان برونشیت کمک بسیار زیادی کند.

⦁ لایه برداری طبیعی پوست

نمک صورتی می‌تواند برای لایه برداری پوست و به عنوان یک اسکراب طبیعی مورد استفاده قرار گیرد. این نوع نمک پوست را پاکسازی کرده و سلول‌های مرده پوست را از بین می‌برد. یک اسکراب ساده با این نمک با ترکیب روغن نارگیل و چند قطره گلاب بدست می‌آید که می‌توانید آن را روی پوست بزنید و بعد از گذشت 5 دقیقه از ماندن این اسکراب روی پوست خودتان، پوست خود را به طور کامل بشویید.

⦁ درمان شوره پوست سر

نمک هیمالیا می‌تواند با خاصیت ضد عفونی کنندگی خود، برای درمان شوره و خارش پوست سر مفید باشد. برای تهیه یک ماسک طبیعی با نمک هیمالیا، کافیست که مقداری نمک صورتی را با دو قاشق غذاخوری شامپو مخلوط کنید و ماسک بدست آمده را روی موهای خودتان بزنید. بعد از گذشت چند دقیقه ماساژ دادن کف سر خودتان، می‌توانید موها را با آب ولرم بشویید.

⦁ بهبود سلامت و تعادل سیستم گوارش

زمانی که صحبت از فواید نمک صورتی می‌شود باید به تاثیر آن در سلامت و تعادل سیستم گوارش نیز دقت کرد. نمک صورتی با تنظیم تعادل اسید معده، می‌تواند به تولید مایعات بیشتر در کبد و پانکراس کمک کند. برای تقویت سلامت دستگاه گوارش، مصرف نمک صورتی بسیار مفید است.

⦁ پاکسازی سینوس‌ها

گرفتگی سینوس به ویژه در فصل سرما می‌تواند مضرات زیادی را به همراه داشته باشد. برای رفع گرفتگی سینوس‌ها، بهتر است که آن‌ها را پاکسازی نمود. اسپری‌های تهیه شده با نمک هیمالیا می‌توانند یک درمان طبیعی برای سینوزیت و ضد عفونی کردن سینوس‌ها باشند.

⦁ تصفیه هوا

عقیده برخی از افراد بر این است که لامپ‌های ساخته شده با سنگ نمک هیمالیا نه تنها روی زیبایی فضای منزل موثر هستند، بلکه می‌توانند باعث گرم شدن منزل، تولید بخار آب، رفع آلودگی‌ها و مواد زائد موجود در هوا شوند و به تفیه هوا نیز کمک کنند. استفاده از لامپ‌های تصفیه هوا برای افرادی که آلرژی دارند و از بی خوابی و حساسیت رنج می‌برند، توصیه می‌شود. چرا که به عقیده بسیاری از افراد، این نوع نمک به درمان افسردگی و بی خوابی ناشی از آن کمک زیادی می‌کند.

مضرات نمک صورتی

هر ماده غذایی مانند انواع دمنوش‌های گیاهی در کنار داشتن فواید بی نظیر، دارای معایب و مضراتی نیز هستند. دریافت بیش از حد سدیم می‌تواند باعث افزایش فشار خون بالا شود و مشکلات زیادی را به همراه داشته باشد. نمک صورتی نیز مانند هر نوع نمک دیگری دارای مقدار زیادی سدیم است. پس این یعنی اینکه مصرف بیش از حد آن می‌تواند مضرات زیادی را به همراه داشته باشد. در ادامه شما را با مضرات نمک صورتی آشنا می‌کنیم.

⦁ بیماری قلبی: نمک صورتی می‌تواند باعث افزایش فشار خون شود. بسیاری از بیماری‌های قلبی به دلیل بالا رفتن فشار خون رخ می‌دهند. چرا که افزایش فشار خون می‌تواند منجر به سکته مغزی، حمله قلبی و نارسایی قلبی شود.

انواع نمک - دیجی عطار

⦁ نگرانی‌های کلیوی: مصرف سدیم بیش از اندازه می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن کلیوی را افزایش دهد. اگر به بیماری‌های کلیوی مبتلا هستید، حتما مطابق با دستور پزشک از مقدار مناسبی سدیم استفاده کنید.

⦁ عوارض پوکی استخوان: هرچه نمک بیشتری بخورید، کلسیم بیشتری از طریق ادرار خارج می‌شود. به همین دلیل، افراد مبتلا به پوکی استخوان باید از رژیم غذایی کم سدیم پیروی کنند تا از این طریق از دست دادن کلسیم جلوگیری شود. از این رو مصرف بیش از اندازه نمک صورتی به افراد در معرض پوکی استخوان توصیه نمی‌شود.

⦁ سرطان: تحقیقاتی وجود دارند که نشان می‌دهند مصرف بیش از حد سدیم از طریق هر نوع نمک رنگی و خوراکی ممکن است خطر ابتلا به سرطان معده را افزایش دهد.

⦁ کمبود ید: ید یکی از مهم‌ترین موادی است که می‌تواند برای عملکرد صحیح غده تیروئید مورد استفاده قرار گیرد. نمک هیمالیا دارای مقدار مناسبی ید نیست. افرادی که قصد بارداری دارند و شیرده هستند، باید مقدار کافی ید مصرف کنند. پس باید در کنار مصرف نمک صورتی از نمک‌های یددار نیز استفاده کنید.

پودر نمک صورتی را از کجا بخریم؟

با توجه به توضیحات داده شده حتما متوجه شده‌اید که نمک صورتی فواید و مضرات زیادی را به همراه دارد. ما ایرانیان علاقه زیادی به مصرف ترکیبات گیاهی داریم که برای سلامت ما مفید هستند که یکی از آن‌ها نمک صورتی است. شما می‌توانید پودر نمک صورتی و انواع روغن‌های گیاهی برای تهیه اسکراب با این نوع نمک را از طریق سایت دیجی عطار خریداری کنید. فروشگاه عطاری آنلاین دیجی عطار محصولات خود را با بهترین کیفیت به شما عرضه می‌کند تا بتوانید با خیالی آسوده از خواص گیاهان و ترکیبات مرتبط بهره مند شوید.

پودر-نمک-صورتی-عمده
پودر نمک صورتی - عمده
35,000ناموجود
اضافه
گرانول-نمک-صورتی
گرانول نمک صورتی
22,00022,000تومان
اضافه
پودر-نمک-صورتی
پودر نمک صورتی
24,00024,000تومان
اضافه
سنگ-نمک-صورتی
سنگ نمک صورتی
75,00075,000تومان
اضافه
گرانول-نمک-صورتی-عمده
گرانول نمک صورتی - عمده
35,000ناموجود
اضافه
پودر-نمک-صورتی-عمده
پودر نمک صورتی - عمده
35,000ناموجود
اضافه
گرانول-نمک-صورتی
گرانول نمک صورتی
22,00022,000تومان
اضافه
سوالات یا پیشنهادات
نمک صورتی فواید و مضرات
خواص و مضرات آویشن برای پوست + نسخه و طریقه استفاده برای پوست
نمک صورتی فواید و مضرات
بهار نارنج چیست؟ خواص، مضرات و موارد مصرف + نسخه | دیجی عطار
نمک صورتی فواید و مضرات
طریقه درمان جوش و آکنه با استفاده از آویشن چگونه است؟
نمک صورتی فواید و مضرات
خواص بابونه آلمانی چیست؟ + نسخه و دستور مصرف
نمک صورتی فواید و مضرات
دارچین: ۲۰خواص دارچین، مضرات، نسخه و نحوه مصرف آن