نمک آبی یکی از معجزههای طبیعت است که به دلیل رسوب نمک و ترکیبات خاص در چندین میلیون سال پیش تولید شده و در حال حاضر در کشور ایران استخراج میشود. برخلاف بسیاری از سنگهای نمک که در کشورهای خارجی استخراج میشوند، مانند سنگ نمک صورتی، سنگ نمک آبی یک محصول ایرانی است که به کشورهای دیگر نیز صادر میشود. فارغ از اینکه نمک آبی برای چیست و نمک آبی را چگونه مصرف کنیم، باید بدانید که در کشور ایران دو نوع نمک آبی وجود دارد. یکی از انواع این نمکها در شهر گرمسار استخراج شده و یکی دیگر مربوط به استان سمنان است که هر کدام فواید و مزایای متنوعی را به همراه دارند. شاید برای شما سوال مطرح شود که تفاوت نمک آبی سمنان و گرمسار در چیست؟ برای رسیدن به پاسخ این سوالتان میتوانید با ما همراه باشید تا شما را با تفاوت این دو نوع نمک آشنا کنیم.
نمک آبی چیست؟
نمک یکی از انواع سنگهای طبیعی است که از دل طبیعت به دست میآید و حاوی ترکیباتی مانند سدیم کلراید، ید و بسیاری از ترکیبات مغذی دیگر است. نمکها در جهان به دلیل داشتن ترکیبات مختلف دارای رنگهای متفاوتی نیز هستند. به طوری که امکان خرید نمک رنگی از طریق فروشگاههای مختلف فراهم شده است. نمک آبی یکی از انواع نمکهای رنگی است که به دلیل داشتن یک سری ترکیبات و مواد معدنی خاص به این رنگ درآمده و توانسته خواص بسیار زیادی را از آن خود کند.
نمک آبی مانند همه نمکهای موجود در بازار دارای ترکیبات مشابه مانند سدیم کلراید، منیزیم، پتاسیم و ... است که مصرف هر کدام به اندازه میتواند مفید و مصرف بیش از حد آنها مضر باشد. نمک آبی نسبت به نمکهای کریستالی موجود در بازار مانند نمک معمولی طعم شورتری دارد. به همین خاطر میتوان تفاوت نمک آبی و نمک سفید معمولی خوراکی را در طعم آنها نیز شناخت.
نمک آبی یک نمک ایرانی است که در هیچ کجای دیگر جهان استخراج نمیشود. این نمک به دلیل رسوب ترکیبات معدنی از نمک سفید بدست آمده و دارای رگههای آبی در خود است. نمکهای آبی معجزه خلقت هستند که ضمن داشتن زیبایی فوق العاده، میتوانند خواص زیادی نیز برای بدن داشته باشند.
نمک آبی از کدام معادن استخراج میشوند؟
همانطور که اشاره کردیم، نمک آبی برخلاف پودر نمک صورتی که از کشورهای خارجی به کشور ایران وارد میشوند، یک محصول وطنی است. این نمک حاصل استخراج سنگ نمک از معادن گرمسار و سمنان است و جزء نمکهای بسیار پرفایده محسوب میشود. هر دوی نمکهای آبی استخراج شده از گرمسار و سمنان دارای شوری بیشتری نسبت به نمکهای معمولی موجود در بازار هستند. به طوری که اگر طعم آنها را با نمک دریا و نمک تصفیه شده مقایسه کنید، متوجه تفاوت آنها خواهید شد.
در هیچ کشور دیگری به غیر از کشور ایران، هنوز نمک آبی استخراج و کشف نشده است. بنابراین، استخراج این نوع نمک میتواند یک راه حل برای کسب درآمد و همچنین صادرات محصولات به کشورهای مختلف دیگر باشد. با این حال باید توجه داشت که نمک آبی گرمسار بهتر است یا نمک آبی سمنان؟ کدام یک از این نمکها در کشور ایران مورد استفاده قرار میگیرند و کدام یک صادراتی هستند؟ برای رسیدن به پاسخ این سوال، این مقاله را تا انتها بخوانید.
تفاوت نمک آبی سمنان و گرمسار
در حالت کلی دو نوع نمک آبی ایرانی وجود دارد که یک نوع نمک آبی کریستالی گرمسار است و یک نوع دیگر نمک آبی کریستالی سمنان که هر کدام فواید بسیار زیادی برای بدن دارند. شایط آب و هوایی کشور ایران باعث شده تا در دو نقطه از کشور این نمک استخراج گردد. ارزش سلامتی این نوع نمک به قدری زیاد است که حتی ارزش مصرف غذایی آن بسیار بالا رفته است. با این حال باید توجه داشت که هر دوی نمکهای آبی سمنان و گرمسار به دلیل کمیاب بودن، قیمت بالایی نیز دارند.
تفاوت از نظر میزان خلوص
نمک آبی گرمسار یکی از باکیفیتترین و خالصترین نمکهای موجود در جهان است. این نوع نمک بسیار کمیاب بوده و خواص بسیار زیادی را از آن خود کرده است. اگرچه به طور دقیق نمیتوان صحبت کرد، اما به نظر میرسد که میزان خلوص نمک آبی گرمسار نسبت به نمک آبی سمنان بیشتر است. به همین خاطر افرادی که به دنبال مصرف نمکهای خالص و باکیفیت هستند، میتوانند نمک آبی گرمسار را انتخاب کنند.
تفاوت در نحوه استخراج
نمک آبی گرمسار از جمله نمکهایی است که بسیار سخت در گرمسار پیدا میشود. نحوه استخراج این نمک بسیار سخت بوده و تقریبا میتوان گفت که بدون داشتن تجهیزات پیشرفته و همچنین صبر و حوصله نمیتوان این نمک را استخراج کرد. اما شرایط استخراج نمک آبی سمنان سادهتر است. به همین خاطر معمولا نمک سمنان بیشتر در بازار موجود بوده و افراد میتوانند بیشتر آن را مورد استفاده قرار دهند.
تفاوت در مزه و میزان شوری
به طور کلی، میزان شوری نمک آبی سمنان و گرمسار بستگی به ترکیبات موجود در آنها دارد. با توجه به اینکه این سنگهای نمک کاملا طبیعی هستند، نمیتوان به طور دقیق مشخص کرد که کدام یک از آنها میزان شوری بیشتری دارند. مزه و میزان شوری جزء اصلیترین تفاوت نمک آبی سمنان و گرمسار نیست. اما به نظر میرسد که به دلیل خلوص بیشتر نمک آبی گرمسار، مصرف این نمک مزه شوری بیشتری را در دهان شما ایجاد کند.